23948sdkhjf

Ny chef för Södras innovationer

Massadoktor tar över Innovation och Nya affärer i Södra.

Catrin Gustavsson efterträder Laila Rogestedt och tillträder den 1 augusti. Hon kommer att ingå i koncernledningen och rapportera till vd och koncernchef Lars Idermark.

Catrin Gustavsson är 46 år och civilingenjör i kemiteknik från Chalmers Tekniska Högskola, med doktorsexamen i cellulosateknik från Kungliga Tekniska Högskolan. Hon är i dag ansvarig för den processtekniska avdelningen vid Södras massabruk i Värö utanför Varberg. Sedan 1999 har Catrin Gustavsson varit verksam inom pappers- och massaindustrin både nationellt och internationellt och innehaft chefsbefattningar inom produktion och teknikutveckling vid BillerudKorsnäs, Kvaerner Pulping och Stora Enso.

– I en värld som förändras i allt snabbare takt och med stora globala utmaningar, erbjuder råvaran från skogen stora och unika möjligheter. Jag glad och stolt över att ha fått förtroendet att leda Innovation och Nya affärer. Det blir intressant och motiverande att tillsammans med alla duktiga kollegor inom Södra, få fortsätta utvecklingen av innovationsverksamheten både internt och tillsammans med externa aktörer, säger Catrin Gustavsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078