Body shop sätter ner foten

| Av Dagmar Forne | Tipsa redaktionen

Body Shop vill sätta stopp för djurförsök inom kosmetik för alltid, överallt i hela världen.

The Body Shop skriver i ett pressmeddelande att de var det första globala skönhetsmärket som tog strid mot djurförsök.

I tre decennier har man arbetat tillsammans med kampanjpartnern Cruelty Free International, och deras gemensamma ansträngningar ledde till ett EU-förbud mot djurförsök 2013.

Men det räcker inte. Djur fortsätter att dödas för skönhets skull, och den lagstiftning som finns mot djurförsök är alldeles för komplex. Den behöver förenklas, med en enda internationell konvention.

Djurförsök fortsätter att vara ett problem över hela världen, och mer än 80 procent av världens länder saknar fortfarande lagstiftning mot djurförsök på kosmetiska produkter och ingredienser. Trots att pålitliga alternativ finns fortsätter miljontals djur att lida. Cruelty Free International uppskattar att mer än en halv miljon djur används för tester av kosmetika, varje år, skriver Body shop.

The Body Shop och Cruelty Free Internationals nya kampanj Forever Against Animal Testing kräver ett förbud mot djurförsök på kosmetiska produkter och ingredienser, överallt och för alltid, genom en FN-konvention. Det är den mest ambitiösa kampanjen någonsin mot djurförsök inom kosmetika. Målet är att samla in 8 miljoner underskrifter,för att sätta stopp för alla djurförsök på kosmetiska produkter och ingredienser, överallt och för alltid.

Gammalmodigt, grymt och onödigt

–The Body Shop tror passionerat att inget djur ska skadas för kosmetikas skull, och tycker att djurförsök är gammalmodigt, grymt och onödigt. Därför har vi gått ihop med Cruelty Free International för att leverera den största och mest ambitiösa kampanjen någonsin, med målet att få ett globalt förbud mot djurförsök på kosmetiska produkter och ingredienser, säger Jessie Macneil-Brown, Senior Manager International Campaigns and Corporate Responsibility, The Body Shop.Håll dig uppdaterad med Mentor Newsroom

Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Pilotprojekt för återbruk

Två av Sveriges största kedjor för second hand, Myrorna och Röda Korsets Second hand, startar pilotprojekt tillsammans med appen Tiptapp.

Taxiplagiat kostade halv miljon

Friåkare trotsade domstolsförbud att kopiera Taxi Göteborgs profil 2015 – döms nu till vite om en halv miljon kronor, läs mer här!

TV-intervjun:Jan-Olof Jacke, Astrazenecas vd, pratar ut

Det går bra nu för Astrazeneca. Snart i alla fall. Den tuffa perioden med patentutgångar är över och chefen är positiv. Se intervjun med Jan-Olof Jacke.

Bara elbussar i Landskrona

Stor utlysning inom hälsa

Förkylningsvaccin skyddade mus mot diabetes

Nyhetsbrev

Privat tivoli lanseras

Irländska storförvärvet lyfte Scandi Standard

MTR får bakläxa av SL

Självkörande bussar i Danmark

Under tre år kommer Nobina att ansvara för och drifta ett pilotprojekt med självkörande bussar i Storköpenhamn – Trafikstart under andra halvåret 2018, läs mer här!

Vinnova stöttar flera AI-projekt

Axel Johnson blev alla tiders arbetsgivare

Cube tar över Bergkvarabuss

Infrastrukturfonden Cube II tar över 60 procent av Bergkvarabuss, i dag Sveriges största privata bussbolag – Affären ska säkra generationsskiftet, läs mer här!

Iggesund får högsta hållbarhetsbetyg

De vann Visa Vägen-priset 2017

Östhammars kommun vann kategorin Årets Arbetsgivare och Arne Anderstedt, Högbo Bruk i Sandviken, vann kategorin Årets Eldsjäl i 2017 års Visa Vägen-priset. Ett hederspris delades också ut till Axel Johnson AB. Priset delas årligen ut till den arbetsgivare och den eldsjäl som har gjort allra mest i Sverige för att öppna arbetsmarknaden så att fler personer med funktionsnedsättning kan få ett jobb.

”Sorgligt att inte Stockholm fick myndigheten”

”Tråg-till-tråg”-återvinning av PET

Bedöm renoveringens hållbarhetskonsekvenser

Tydal Årets Trafiklabhjälte

Utmärkelsen Årets Trafiklabhjälte 2017 går till Thomas Tydal – För sitt bidrag till digitaliseringen av det svenska järnvägssystemet, läs mer här!

Nu avgörs EMA:s framtid

Idag röstar ministrarna i EU om den framtida placeringen för EMA, men enligt vadslagningsfirmorna ser det mörkt ut för Sverige.

Nya kinesiska importförslag

Veteranpoolen delas ut till aktieägarna

Landsting vill stoppa mikroplaster

Investerar i uppgradering av reaktorer

Ringhals AB styrelse och Vattenfalls styrelse har fattat beslut om att investera i oberoende härdkylning på reaktor tre och fyra vid kraftverket.

Mer pengar till näsdroppsvaccin

Essity och Sodexo populära arbetsgivare

Fyra i kamp om Trafiklab-pris

Nytt avtal om Ostlänken

Textilsortering får ministerbesök

Ung Städarna-vd prisad

Kliv framåt för digitaliserad byggbransch

Åke Rosén fick Hederspris i SKAPA

Jätteinvestering i väst

Process återvinner både bomull och polyester

Något lägre vinst för Ica

Ny Team Leader på Intereast

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.172