23948sdkhjf

Axfood köper matkassepionjär

Förvärvsfesten fortsätter för Axfood.

Det står nu klart att Axfood via sitt dotterbolag Matse, som de själva köpte förra året, förvärvar Middagsfrid, företaget som var först i världen med matkassar 2007.

Genom köpet stärker och breddar vi ytterligare vårt erbjudande till kund, säger Axfoods vd Klas Balkow i ett pressmeddelande.

Bolaget har i dag ett 20-tal anställda, levererar matkassar till kunder på cirka 300 orter runt om i Sverige och har en omsättning som i fjol uppgick till cirka 75 miljoner kronor. Kontor med provkök finns i Stockholm.

– Med förvärvet stärker vi också vår kunskap, erfarenhet och kompetens när det gäller färdiga middagslösningar, säger Måns Danielsson, vd för Matse Holding i ett pressmeddelande.

Grundaren Kicki Theander som fram tills nu ägde 100 av aktierna i företaget är också nöjd med att Axfood nu blir ny ägare till hennes livsverk.

– Jag startade Middagsfrid utifrån en önskan att kunna hjälpa familjer att äta bättre. Vår ambition är att alltid ligga steget före vad gäller nya rön och våra kassar ska innehålla mat som är lite bättre än när kunden handlar själv: Bättre variation, mer ekologiskt, färre halvfabrikat, mer färska varor samt alltid en stor andel grönsaker, säger Kicki Theander i ett pressmeddelande.

Middagsfrid kommer att fortsätta verksamheten under samma namn.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141