23948sdkhjf

Varuägare i krismöte om försenade containersjöfrakter

I förra veckan hade den europeiska intresseorganisationen för varuägare – European Shippers´ Council – ESC - ett extrainsatt möte i Bryssel där de diskuterade problemet extremt långa väntetider – upp till åtta veckor – för containergods som fraktas med containerrederier.

European Shippers´Council utesluter inte att denna utveckling sker medvetet på initiativ av containerrederier med syfte att öka fyllnadsgraden och få upp priserna för containersjöfrakter.

European Shippers´Concil konstaterar att dessa förseningar i varuflödeskedjan innebär att varuägare förlorar försäljning och att de riskerar böter i försenade leveranser och att detta skapar merkostnader för varuägare även på andra sätt.

European Shippers´Council tillsätter nu en arbetsgrupp som ska observera händelseutvecklingen noga. I arbetsgruppen ingår representanter för exporterande varuägare i Europa. Arbetsgruppen kommer att sammanställa slutsatser och i början av sommaren presentera dessa för EU-kommissionens konkurrensmyndighet.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078