23948sdkhjf

Bibab blir dotterbolag till Spendrups

Den 1 april blev transportföretaget Bryggeritransport i Bergslagen – Bibab – och Spendrups Bryggeri ett gemensamt bolag Organisatoriskt blir Bibab ett dotterbolag till Spendrups. Sammanslagningen ger parterna bättre möjligheter att möta kundernas efterfrågan på skräddarsydda tjänster och erbjuda ökad flexibilitet i distributionen.

Det framgår av pressinformation från Spendrups.

Ägarna till Bibab och Spendrups har beslutat att bolagen går samman för att integrera hela värdekedjan ytterligare.

Spendrups och Bibab framhåller att ett lyckat kundmöte bygger på att allt fungerar hela vägen från råvaruinköp fram till leverans hos kunden. Sammanslagningen av Bibab och Spendrups ökar möjligheterna att åstadkomma detta. På sikt kommer samgåendet även att öppna för utveckling av nya tjänster och produkter.

– Verksamheten kommer på många sätt att fortsätta som idag, säger Jens Boström, vd I Bibab som även fortsättningsvis kommer att leda transportavdelningen inom Spendrups varuförsörjning. Skillnaden blir framför allt att vi kommer kunna lägga mer fokus på gemensam utveckling av Spendrups erbjudande med målet att skapa marknadens bästa kundupplevelse.

Sammanslagningen innebär att Bibab blir ett helägt dotterbolag till Spendrups Bryggeri. Organisatoriskt flyttas den operativa verksamheten inom Bibab till Spendrups Varuförsörjning som en egen transportavdelning. Bibab finns kvar som ett försäljningsbolag och ansvarar för försäljningen av distributionstjänster till externa kunder. Jens Boström är vd i försäljningsbolaget.

– Vi är glada över att Bibabs organisation kommer tillhöra varuförsörjningen, säger Helena Nylén, varuförsörjningsdirektör I Spendrups. Vi är redan idag tätt sammanlänkade i våra processer och i vår ambition att ge kunden den allra bästa upplevelsen av Spendrups. Genom integrationen kan vi utveckla erbjudandet och servicekvalitén än mer, och vi ser nu fram emot ett ännu tätare samarbete.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078