23948sdkhjf

Postnord investerar i ny terminal i Växjö

För att möta tillväxten inom logistik etablerar Postnord en ny terminal i Växjö. Terminalen ska hantera paket, pall och styckegods. Byggstarten är planerad till augusti i år.

Postnord har gett MTA Bygg och Anläggning i uppdrag att bygga den nya anläggningen.

– Postnord växer inom logistik, och för att skapa förutsättningar för att hantera de nya volymerna på ett effektivt sätt investerar vi i vår infrastruktur, säger Anders Holm, chef Postnord Sverige.

MTA Bygg och Anläggning bygger nu en modern anläggning för Postnords räkning i Växjö. Postnord blir hyresgäst i fastigheten, och hyresavtalet undertecknades i veckan av representanter för företagen.

Terminalen blir cirka 17 000 kvadratmeter, och kommer att kunna sortera upp till 10 500 paket i timmen. Byggnaden kommer också att fungera som distributionshubb, vilket innebär att brevbärare och chaufförer kommer att ha sin arbetsplats i den nya anläggningen. Totalt räknar Postnord med att uppåt 400 personer kommer att arbeta i terminalen.

– Postnord genomgår just nu den kanske största förändringen i vår långa historia, säger Anders Holm. Människor handlar och kommunicerar på helt nya sätt idag, och förändringen kommer att fortsätta. Vi ska finnas där och möta de behov kunderna har, nu och i framtiden, och den nya terminalen blir en viktig pusselbit.


Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078