23948sdkhjf

Eat award letar gröna innovatörer

Nytänkande mat-idéer som bidrar till att lösa framtidens klimat- och hälsoproblem är syftet bakom nya EAT Award.

Målet är att hitta nytänkande mat-idéer som bidrar till att lösa framtidens klimat- och hälsoproblem. Det koras en nationell vinnare i Sverige och en i Norge och en av dessa kommer utses till huvudvinnare inför världens främsta inom mat, hälsa och hållbarhet på EAT Stockholm Food Forum 2017.
Tävlingens huvudvinnare kommer att ta emot en check på 100 000 kronor samt under året ha ett mentormöte med entreprenören Petter Stordalen. Syftet är att ge vinnaren ytterligare förutsättningar att låta sin idé växa och bidra till hållbara lösningar i världen.


– Innovation handlar om kreativitet, att utmana etablerade sanningar och se nya sammanhang och synergier. Matbranschen i hela landet är full av ambitiösa själar som ligger otroligt långt framme när det kommer till att tänka miljö och hållbarhet. Men avståndet till Stockholm avgör ofta huruvida de bästa och grönaste lösningarna kommer fram. Just därför har vi Local EAT Award, säger Petter Stordalen, ägare av Nordic Choice Hotels, en av medgrundarna till priset.


EAT Foundation är en global stiftelse med fokus på mat, hälsa och hållbarhet.


Local EAT Award lanserades för fyra år sedan eftersom vi anser att innovationer i matsystemet kan bidra till att lösa några av vår tids största utmaningar. Tidigare vinnare har presenterat lösningar som spänner från nya matprodukter, till teknik för matsäkerhet och system för att minska matsvinnet. Små aktörer har stora ideer som kan spela en väsentlig roll i att forma framtidens matsystem och därför gläder vi oss åt att ta emot många spännande bidrag till årets Local EAT Award, säger Gunhild Stordalen, styrelseordförande och grundare av EAT.


Local EAT Award arrangeras av Nordic Choice Hotels’ kedja Quality Hotel, EAT Foundation, Företagarna och norska NHO.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.312