23948sdkhjf

Assemblin förvärvar Kylkompanjon

Assemblin Ventilation har förvärvat företaget Kylkompanjon AB och tar över verksamhet och personal från och med den 1 maj. 

– Förvärvet innebär att vi utvecklar vårt kunderbjudande i Östergötland med värdefull kompetens inom kyla. Därmed kan vi erbjuda våra kunder i regionen attraktiva helhetslösningar inom ventilation och kyla, säger Peter Hjertström, filialchef på Assemblin Ventilation.


Kylkompanjonen grundades för fem år sedan och har sedan dess blivit en stark aktör inom kylinstallation i Östergötland. Förra året fick grundarna och delägarna Christer Hjert och Ulf Ingvarsson ta emot priset Årets Företag i Söderköping, där bolaget har sitt säte. Företaget utför kylinstallationer samt kylservice i de flesta typer av byggnader .
– Kyla är ett segment som kommer att öka i betydelse. Dels ökar efterfrågan på bra lösningar för komfortkyla, dels behöver vissa kylmedier i befintliga anläggningar bytas ut innan 2020 på grund av regeländringar, konstaterar Peter Hjertström.


Personalen och de båda delägarna från Kylkompanjon kommer från och med den 1 maj att ingå i Assemblin Ventilation i Linköping och Norrköping. Befintliga affärsavtal övergår till Assemblin och Christer Hjert blir avdelningschef för kyla inom Assemblin Ventilation i Östergötland.
För oss inom Kylkompanjon är detta ett steg för att ytterligare kunna utvecklas som verksamhet och individer. Det känns mycket bra att bli en del av Assemblin – ett modernt och välstrukturerat företag som är ledande inom installationer. Tillsammans kan vi dra nytta av varandras kontakter och kunskaper och växa vidare här i Östergötland, säger Christer Hjert.


Assemblin är ett av Nordens ledande installations- och serviceföretag, med verksamhet i Sverige, Norge och Finland. Företaget utformar, installerar och underhåller tekniska system för el, värme, sanitet och ventilation i kontor, arenor, shoppingcenter, bostäder och industrier.