23948sdkhjf

“Chauffören försökte stoppa kaparen”

Spendrups bekräftar att lastbilen som kapades under fredagen och körde in i en folkmassa på Drottninggatan var en av deras transportbilar.


– Chauffören försökte stoppa kaparen, säger Mårten Lyth, kommunikationschef på Spendrups i en intervju på svt.se. Mårten Lyth berättar att han har varit i kontakt med chauffören som han beskriver som chockad men oskadd i övrigt.


Spendrups har löpande kontakt med polisen och sätter in stöd till chauffören, anhöriga och medarbetare.


– Det är fruktansvärt och så himla overkligt. Jag tror vi alla är chockade och illa berörda både av att det är vår bil men framför allt över hela attacken, säger Mårten Lyth till svt.se


Han säger också att en sådan här händelse gör Spendrups måste se över sina säkerhetsrutiner:


– Vi har bra säkerhetsrutiner, men uppenbarligen kan en bil stjälas på det här sättet, säger Mårten Lyth, Spendrups kommunikationschef.


Med anledning av dådet i Stockholms city strax före kl. 15 på fredagen gick Spendrups ut med pressmeddelande:


“I samband med en leverans i Stockholms city stals en av Spendrups lastbilar i samband med en avlastning. Vår chaufför försökte stoppa bilen genom att ställa sig framför den men fick kasta sig åt sidan för att inte bli påkörd. Han är lindrigt skadad men naturligtvis chockad av händelsen. Vi har mycket knapphändiga uppgifter kring själva händelsen men har löpande kontakt med polisen. Vi är chockade och djupt berörda av denna fruktansvärda händelse och våra tankar är med vår chaufför och hans familj, offren, de skadade och deras familjer.”