23948sdkhjf

Österlen-kommuner väljer GDL för samdistribution

GDL Transport har vunnit den kommunala upphandlingen att samordna varudistribution i Ystad, Tomelilla och Simrishamns kommun.

Det skriver GDL Transport i ett pressmeddelande.

Detta innebär att GDL Transport kommer att bygga en ny terminal på cirka 1 000 kvadratmeter i Tomelilla där livsmedel tas emot, lastas om och därefter samdistribueras till över 100 platser i de tre Skånekommunerna.

Utöver terminalen kommer GDL Transports befintliga etablering i Tomelilla att utökas med två gasdrivna lastbilar med en kapacitet på 18 pallplatser vardera. Lastbilarna är utrustade med kyl- och frysaggregat och klarar därmed av att transportera tempererat gods.

– Det är en betydelsefull upphandling som både ger ett antal nya arbetstillfällen och det är en affär som ger GDL Transport större möjlighet att erbjuda fler kunder både lager och transporter i regionen, säger Rickard Almquist, affärsutvecklare i GDL Transport. Samordnad varudistribution är något som ökar på många håll i landet och det är ett segment som passar väl in i vår verksamhet. I dagsläget har vi kommunal samdistribution i Kristianstad, Kalmar, Torsås, Nybro och Linköping.

Det nya samdistributionsuppdraget – som är 4-årigt – startar den 3 juli i år.