23948sdkhjf

Wohlins bygger nytt fryshus för glasslogistik

Sveriges näst största glasstillverkare får ett välkommet lagertillskott när Wohlins Fryshus bygger nytt precis bredvid SIA Glass glassfabrik i Slöinge, mellan Falkenberg och Halmstad.

Det skriver SIA Glass i ett pressmeddelande.

– Vi har haft en fin tillväxt under flera år och det här löser våra lagerbekymmer, säger Rolf Frid, vd i SIA Glass. Det nya fryshuset har plats för 8,5 miljoner glasspaket och öppnar för fler framtidsinvesteringar för oss.

Wohlins Fryshus väljer att bygga nytt i anslutning till en av sina största kunder som tidigare fått transportera 50 000 pallar glass till fryshuset i Halmstad varje år.

– Till hösten kan vi köra våra produkter direkt in i det nya fryshuset som ligger vägg i vägg, säger Rolf Frid. Minskade transporter är en stor miljövinst. Det är vi mycket nöjda med.

Det nya fryshuset innebär också att SIA Glass får möjlighet att investera för framtiden.

– Vi har haft en mycket god utveckling i bolaget och har nu nått 20 procents marknadsandel i Sverige, vilket var vår målsättning fram till 2016, säger Rolf Frid. Vi kör treskift fem dagar i veckan och har slagit i taket i vår produktionsanläggning. Nuvarande utlastningslokaler och vårt eget lilla fryshus kommer därför att rivas för att ge plats åt en ny produktionslinje som ska ta oss mot nästa mål. Siktet är inställt på en marknadsandel på 25 procent år 2021.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064