23948sdkhjf

Grönlund in i NTF-styret

Anna Grönlund, branschchef i Sveriges Bussföretag är ny styrelseledamot i NTF - Det stod klart när organisationen hade sin årsstämma 25 april.

Sveriges Bussföretag är ett av medlemsförbunden inom NTF, Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande. Vid NTF:s stämma i Stockholm den 25 april valdes Sveriges Bussföretags branschchef Anna Grönlund in i NTFs styrelse.
– Trafiksäkerhet är en viktig fråga för den svenska bussbranschen och vi har genom åren haft ett bra samarbete med NTF på såväl nationell som regional nivå. NTF har de senaste åren genomgått ett stålbad och bantat sin organisation, renodlad sin verksamhet och fokuserat på att driva tydliga och efterfrågade trafiksäkerhetsprojekt tillsammans med andra organisationer i samhället. För den svenska bussbranschen är det rätt tid att återigen öka engagemanget i NTF, säger Anna Grönlund i en kommentar.
En av de frågor som NTF:s generalsekreterare Marie Nordén lyfte i sin presentation av NTF:s verksamhetsinriktning kommande år var behovet av att öka bältesanvändningen i buss. Hon talade också om vikten av att NTF arbetar nära sina regionala förbund och medlemsorganisationer för att tillsammans forma och driva angelägna gemensamma projekt.En av NTF:s prioriterade fokusgrupper i trafiksäkerhetsarbetet kommande verksamhetsår är just yrkstrafiken.
NTFs styrelse utgörs efter kongressens val av följande personer:


· Monica Green omval, ordförande

· Björn Brink, NTF Gävleborg, omval

· Anders Karpesjö, NTF Stockholm, omval

· Lotta Odeberg, omval

· Benny Örnerfors, Bilprovningen, omval

· Anna Grönlund, Sveriges Bussföretag, nyval

· Sven-Olof Montelin, NTF Jönköping, nyval

· Börje Svärdström, Caravan Club, nyval

· Håkan Thomsson, Synskadades Riksförbund, nyvalFAKTA/NTF

Organisationen bildades 1934 på initiativ av den dåvarande kommunikationsminister Henning Leo. Syftet var ”att verka för höjd trafikkultur och ökad trafiksäkerhet i Sverige, främst på gator och vägar”. Från början var en stor del av NTF:s arbete inriktat på trafiksäkerhetsundervisning i skolan. Trafiksäkerhetsarbetet har bedrivits sedan dess med varierande inriktning. Idag är NTF en fri, självständig och idéburen organisation som arbetar för en säker trafik. NTF arbetar på ideell och demokratisk grund genom folkrörelser, organisationer, samhällsinstitutioner, företag och enskilda. Organisatoriskt består NTF av ett gemensamt kansli, länsförbund och nationella medlemsorganisationer. I NTF:s länsförbund finns dessutom ett stort antal lokala medlemsorganisationer, trafiksäkerhetsföreningar och nätverk. NTF har således en lång historia i Sverige och har under 80 år bidragit såväl till det stora intresset för trafiksäkerhet i landet som till de stora framgångar vi rönt med minskat antal olyckor, dödade och skadade genom åren.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.062