23948sdkhjf

Bra start för Øresundsbron

Bra start på året med mer trafik och ökade intäkter för Öresundsbron - Trafiken ökade med 3,1 procent under första kvartalet.

Trafiken och intäkterna fortsätter att öka på Øresundsbron. Tillsammans med fortsatt god kostnadskontroll och effektivisering ger detta ett ökat rörelseresultat. Samtidigt har stigande räntor ökat de finansiella kostnaderna och gör att resultatet före värdeförändring minskar, jämfört med samma period förra året.




Totalt sett ökar motorvägstrafiken under årets första kvartal med 3,1 procent, motsvarande 521 fordon per dygn, jämfört med samma period förra året. Att påsken infaller i andra kvartalet i år, istället för i första som förra året, påverkar de olika trafikkategorierna.




Intäkterna ökar med 9 miljoner danska kronor samtidigt som driftskostnaderna minskar. Rörelseresultatet är 270 miljoner danska kronor, vilket är en förbättring med 11 miljoner danska kronor. Räntekostnaderna ökar med 15 miljoner danska kronor, huvudsakligen som en följd av högre inflation i Sverige och Danmark.




– Det är en mycket bra start på året. De ökade intäkterna beror till stor del på de medvetna satsningar vi gör på våra BroPass-kunder, med bra kampanjer, tips och erbjudanden, framför allt via sociala medier. Under första kvartalet noterar vi ett rekord i antal nya BroPasskunder. De ökade räntekostnaderna, som följd av högre inflation, är helt enligt förväntan, säger Caroline Ullman-Hammer, vd vid Øresundsbro Konsortiet.




Sammantaget ger detta ett resultat på 209 miljoner danska kronor före värdeförändring, vilket är en minskning med 4 miljoner danska kronor jämfört med samma period förra året.




Fotnot. 100 danska kronor motsvara ungefär 129 svenska kronor. Eftersom brobolaget har sitt säte i Köpenhamn lämnas alla siffror i danska kronor.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063