23948sdkhjf

Johan Röstin ny vd för HH Ferries Group

Copenhagen Malmö Ports – CMP – mångårige och framgångsrike vd, Johan Röstin, byter jobb. Efter sommaren tillträder han som vd i HH Ferries Group och efterträder Henrik Rørbæk som meddelade sin avgång i februari.

- Jag är glad att kunna presentera vår nya vd, säger Rasmus Christiansen, ordförande i HH Ferries AB. Johan är en mycket erkänd ledare med en utmärkt bakgrund från transportsektorn. Han är en stark kommersiell och affärsorienterad ledare som är handlingskraftig med fokus på att skapa kontinuerliga verksamhetsförbättringar och lyfta kundservice. Vi ser fram emot att dra nytta av Johans erfarenhet inom transport och infrastruktur, när han skall leda den fortlöpande insatsen för att stärka Scandlines Helsingör-Helsingborg-rutten som regionens första val för transport över Öresund.

Johan Röstin är sedan åtta år tillbaka vd i Copenhagen Malmö Port – CMP. Innan dess var han divisionsdirektör i DB Schenker med ansvar för tillväxtstrategi i Skandinavien och utveckling av nya produkter i regionen. Johan Röstin har studerat ekonomi och sociologi vid Lunds universitet, och 2014 fick han titeln “Årets ekonom i Skåne” av Ekonomiforum Scania.

– Jag ser fram emot denna möjlighet att arbeta med HH Ferries koncernens engagerade och duktiga medarbetare, så att vi tillsammans kan lyfta vår prestation och konkurrenskraft till nästa nivå, säger Johan Röstin. Tillsammans kommer vi att fokusera på att säkerställa högsta kvalitet och tillförlitlighet samt genomförandet av våra innovativa och miljövänliga lösningar så att vi kan ge bra service till våra kunder och både uppfylla och överträffa deras förväntningar.

Johan Röstin framhåller att HH Ferries kommer att utveckla sin position som ett pålitligt, miljövänligt och konkurrenskraftigt förstahandsval för transport mellan Danmark och Sverige.

– Johan Röstin tar över en färjelinje i god form mitt i en imponerande omvandling till batteridrift, som Henrik Rørbæk har förankrat på ett tidigt skede av projektet, säger Rasmus Christiansen. Jag vill passa på att tacka Henrik för hans dedikerade insats genom mer än 20 år i tjänst. Han har hållit en stadig kurs genom en förändringsperiod, när han lett omvandlingen av färjerutten Helsingör och Helsingborg till ett självständigt företag. Han säkrade också en omfattande förnyelse av hamnen i Helsingör, liksom han stod i spetsen för den nya och säkra landgången för Mercandiafärjornas passagerare. Under de senaste månaderna, har Henrik bidragit till att säkerställa en smidig övergång i ledarskap, och han kan se tillbaka på ett flertal väl utförda uppgifter, när han fyller 60 år i sommar.

Som tidigare meddelats avgår Henrik Rørbæk i slutet av juni. Under mellantiden från den 1 juli till Johan Röstins tillträde, kommer COO Jens Ole Hansen vara Interim vd i HH Ferries Group.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078