23948sdkhjf

Innovationspris till plastsystem

Ellen MacArthur Foundation, prinsen av Wales och den internationella hållbarhetsenheten ISU har lanserat ett innovationspris för att förhindra platsavfall i haven.

Syftet med priset är att uppmuntra innovatörer, designers, forskare och entreprenörer att tänka hållbarhet när de skapar framtidens plastsystem, och därmed undvika att plastavfallet hamnar i våra hav.

Priset på två miljoner dollar (18,5 miljoner kronor), går till dem som kan komma med de bästa idéerna för hur man håller plasten borta från världshaven.

Enligt Ellen MacArthur Foundation, kommer efterfrågan på plastprodukter att fördubblas under de kommande 20 åren. Om det inte sker en betydande förändring, kommer detta att få betydande konsekvenser för fisken i våra världshav.

-Vi behöver bättre material, smartare produktdesign och cirkulära affärsmodeller. Med innovationspriset New Plastic Economy vill vi därför uppmuntrar innovatörer, designers, forskare och entreprenörer att bidra till att skapa ett plastsystem som fungerar, säger Ellen MacArthur.

För att uppnå målet att eliminera plastavfallet från världens hav, består priset av två parallella utmaningar, där halva prissumman är en cirkulär designutmaning, där man uppmanar de sökande att finna vägar för hur vi kan få produkter till människor utan att generera plastavfall.

Den andra utmaningen handlar om att finna sätt för hur alla plastförpackningar kan göras återvinningsbara.

Den första vinnaren kommer att utses redan i slutet av 2017.

Källa: Ellen McArthur Foundation

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062