23948sdkhjf

Trimtec breddar med Bewag

Trimtecs köp av Bewag ska bredda både utbudet och servicen, lasersidan får ett rejält uppsving och Bewags kunder på bygg- och anläggningssidan blir ett välkommet tillskott.

Trimtec hade dukat upp ett dignande bord av produkter på Maskinexpo, företaget ville gärna visa sin nya bredd där vårens förvärv av Bewag ska ha stärkt företaget ytterligare.

– Bewag har varit duktiga på lasersidan och det blir ett bra komplement inom Trimtecgruppen, säger Johan Carlsson, Trimtecs säljchef för Spectra.

Tanken är att utöka produktportföljen men också att ge Trimtec ett starkare fäste i de södra delarna av landet – Bewag finns representerade i Stockholm, Malmö, Helsingborg och Göteborg.

Trimtec har länge arbetat för att bredda sig både geografiskt och produktmässigt, för fem år sedan förvärvade företaget Geograf och vårens köp av Bewag kompletterar satsningen.

– Geograf var starka på totalstationer och GPS, med dem och Bewag får hela Trimtec ett breddat utbud som gör oss till en helhetsleverantör, kommenterar Johan Carlsson.

Han tror Bewag framförallt kommer att bidra med sitt kontaktnät inom bygg- och anläggningsbranschen.

– Både Trimtec och Geograf har riktat sig främst till konsulter och kommuner, nu får vi in en fot även i andra branscher.

Verksamheten i Bewag ska fortsätta under sitt befintliga namn, som ett systerföretag till Trimtec. Företaget behåller också sin personal.

Vissa förändringar kommer dock att ske, redan innan övertagandet hade Bewag börjat rensa i sitt sortiment förklarar Johan Carlsson.

– De hade en rad olika märken och var ett slags ”laservaruhus”, de sålde också enklare maskinstyrning men eftersom vi styrt bort från maskinstyrning kommer de inte att sälja denna utrustning framöver, vi vill inte konkurrera med Trimbles maskinstyrning och Bewag ska i fortsättningen fokusera mer på Trimbles och Spectras produkter.

Han hoppas på en effektivare hantering och bättre service till kunderna när Trimtec nu har även Bewag under sitt paraply.

– Vi har fått en otroligt positiv reaktion från kunderna, både de och vi ser stora synergieffekter -om det de söker inte finns på Bewag kanske det finns på Trimtec och tvärtom, säger Johan Carlsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078