Sista hammaren ut

| Av Ulrika Andersson | Entreprenad | Tipsa redaktionen

Furukawas serie FJX hydraulhammare är nu komplett, sist in i familjen blev FXJ225 som visades i Amas Svenska AB:s monter på Maskinexpo.

I likhet med övriga serien utgörs hammarens inre av ett enda stycke, avsaknaden av genomgående bultar – den så kallade monoblockkonstruktionen – ska innebära mindre vibrationer, lägre vikt och mer kraft förklarar Fredrik Eriksson, ansvarig för eftermarknad på Amas Svenska AB.

– Det är en servicehammare gjord för att knacka sten som man råkar på ute på arbetsplatserna, det är ingen skuthammare.

Hydraulhammaren väger 1 650 kg och ska passa grävmaskiner i storleksklassen 16-25 ton. Ett nytt dämpningssystem ska minska buller och vibrationer.

Enligt Amas Svenska AB är det en lättare hammare med högre slagenergi och mer kraft, som dessutom kräver mindre underhåll och därmed uppges ge upphov till färre stillestånd.

Amas lyfter också fram att det hydrauliska användningsområdet är så brett att det går att använda samma hammare till flera grävmaskiner i olika storlekar.

Den kompletta FXJ-serien består av sju hammare för grävmaskiner på 9-75 ton.

En annan nyhet i Amas monter var det faktum att Dynasets hydrauldrivna serie (förutom vattenpumparna), fått en ny, tystare motor.

I serien ingår generatorer, vattenpumpar, kompressorer, svetsar med mera.

– Den nya motorn låter knappt, ljudnivån har sänkts från 92 decibel till 83 decibel, säger Fredrik Eriksson.

Enligt Amas Svenska AB är det inte bara ljudnivån som har ändrats utan även frekvensen, som uppges vara en stor faktor för det upplevda ljudet. De nya motorerna ska vara gjorda för att avge ett ljud med en struktur och en frekvens som är ”mer subtil för öronen”.Håll dig uppdaterad med Mentor Newsroom

Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Pilotprojekt för återbruk

Två av Sveriges största kedjor för second hand, Myrorna och Röda Korsets Second hand, startar pilotprojekt tillsammans med appen Tiptapp.

Taxiplagiat kostade halv miljon

Friåkare trotsade domstolsförbud att kopiera Taxi Göteborgs profil 2015 – döms nu till vite om en halv miljon kronor, läs mer här!

TV-intervjun:Jan-Olof Jacke, Astrazenecas vd, pratar ut

Det går bra nu för Astrazeneca. Snart i alla fall. Den tuffa perioden med patentutgångar är över och chefen är positiv. Se intervjun med Jan-Olof Jacke.

Bara elbussar i Landskrona

Stor utlysning inom hälsa

Förkylningsvaccin skyddade mus mot diabetes

Nyhetsbrev

Privat tivoli lanseras

Irländska storförvärvet lyfte Scandi Standard

MTR får bakläxa av SL

Självkörande bussar i Danmark

Under tre år kommer Nobina att ansvara för och drifta ett pilotprojekt med självkörande bussar i Storköpenhamn – Trafikstart under andra halvåret 2018, läs mer här!

Vinnova stöttar flera AI-projekt

Axel Johnson blev alla tiders arbetsgivare

Cube tar över Bergkvarabuss

Infrastrukturfonden Cube II tar över 60 procent av Bergkvarabuss, i dag Sveriges största privata bussbolag – Affären ska säkra generationsskiftet, läs mer här!

Iggesund får högsta hållbarhetsbetyg

De vann Visa Vägen-priset 2017

Östhammars kommun vann kategorin Årets Arbetsgivare och Arne Anderstedt, Högbo Bruk i Sandviken, vann kategorin Årets Eldsjäl i 2017 års Visa Vägen-priset. Ett hederspris delades också ut till Axel Johnson AB. Priset delas årligen ut till den arbetsgivare och den eldsjäl som har gjort allra mest i Sverige för att öppna arbetsmarknaden så att fler personer med funktionsnedsättning kan få ett jobb.

”Sorgligt att inte Stockholm fick myndigheten”

”Tråg-till-tråg”-återvinning av PET

Bedöm renoveringens hållbarhetskonsekvenser

Tydal Årets Trafiklabhjälte

Utmärkelsen Årets Trafiklabhjälte 2017 går till Thomas Tydal – För sitt bidrag till digitaliseringen av det svenska järnvägssystemet, läs mer här!

Nu avgörs EMA:s framtid

Idag röstar ministrarna i EU om den framtida placeringen för EMA, men enligt vadslagningsfirmorna ser det mörkt ut för Sverige.

Nya kinesiska importförslag

Veteranpoolen delas ut till aktieägarna

Landsting vill stoppa mikroplaster

Investerar i uppgradering av reaktorer

Ringhals AB styrelse och Vattenfalls styrelse har fattat beslut om att investera i oberoende härdkylning på reaktor tre och fyra vid kraftverket.

Mer pengar till näsdroppsvaccin

Essity och Sodexo populära arbetsgivare

Fyra i kamp om Trafiklab-pris

Nytt avtal om Ostlänken

Textilsortering får ministerbesök

Ung Städarna-vd prisad

Kliv framåt för digitaliserad byggbransch

Åke Rosén fick Hederspris i SKAPA

Jätteinvestering i väst

Process återvinner både bomull och polyester

Något lägre vinst för Ica

Ny Team Leader på Intereast

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.12