23948sdkhjf

Anrikt Helsingborgsföretag läggs ner och flyttas till Trelleborg

Nordic Plastics Group, NPG, med huvudkontor i Trelleborg, lägger ner sin enhet inom CNC-maskinbearbetning av högteknologiska plastdetaljer i Helsingborg och flyttar den till Trelleborg.

NPG har sedan tidigare en motsvarande enhet i Trelleborg för CNC-maskinbearbetning, dit maskinparken från Helsingborgsenheten nu flyttas.

Patrick Kaufmann, vd för NPG, säger till Plastforum att all personal i Helsingborg (24 medarbetare) erbjudits att följa med till Trelleborg, men att endast tre valt den vägen.

– Att vi väljer att konsolidera bolagen har många anledningar. Hållbarhet med minskad interntransport och en lokal mindre att värma upp, är en av anledningarna. Krav på ökad säkerhet gentemot vissa kundsegment är en annan. Automation är en tredje, då vi redan idag har robotiserat ofantligt mycket vid Trelleborgsenheten, säger Patrick Kaufmann.

NPG lägger ner i Hbg

Han medger att företagets orderingång minskat något, precis som för många andra, men att detta skulle vara skälet till konsolideringen förnekar han bestämt.

Arbetet med sammanslagningen har påbörjats. När Plastforum besöker enheten i Helsingborg uppger personal på plats att merparten av maskinpark redan lämnat lokalen.

– Tråkigt är att mycket kompetens inom företaget kommer försvinna i och med nedläggningen, säger en av medarbetarna vid enheten i Helsingborg, när Plastforum pratar med dem.

Planen är att lokalerna ska vara tömda i slutet av november och att den sammanslagna anläggningen ska vara i full drift vid årsskiftet.

Enheten i Trelleborg är större än den i Helsingborg och har redan före flytten, betydligt fler maskiner än den i Helsingborg. I Trelleborg finns även ett renrum på närmare 200 kvadratmeter, vilket inte funnits i Helsingborg.

Nordic Plastics Group enhet i Helsingborg (f.d STI Plast) har funnits i Helsingborg sedan 1956.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062