23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Fasadtegel

Tillbaka till företagsprofilen.

 Fasaden skall passa till husets arkitektoniska uttryck. Därför är det viktigt att välja rätt fasadtegel och fog. Du skall vara uppmärksam på att teglets färg, storlek, variation och struktur passar till husets stil och storlek. 

Det finns också möjlighet att få tegelstenen i olika storlekar – tjocka eller tunna, korta eller långa. Man kan uppnå en riktigt exklusiv effekt, om fasaden är murad med långa tunna tegel. Tegel kan likaledes muras ”stående” eller ligga på skrå, liksom att de kan förskjutas i förhållande till varandra.

Upptäck våra fasadtegel
Går du i tankarna att välja fasadtegel till ditt nästa projekt? Upptäck vårt sortiment av fasadtegel och alla dess möjligheter. 

Se vår samling av fasadtegel hår

Murverk med mönster
Intelligent användning av fasadteglets många möjligheter ger rik variation i fasaden. Fasadteglets enkla, konstruktiva logik och förbandets regelbundna rytm bryts av vackra mönster i murverket.

Fasadteglets oändliga möjligheter utnyttjas i inspirerande murverk med mönster.

Spännande mönster lättar upp fasaden och framhäver den enskilda fasadtegelstenen i ett spel av ljus och skugga. Murverk i mönster skapar ett vackert skuggspel i murverket och skapar förskjutningar i oändliga variationer.

Varierande mönster och färgspel leker med fasadteglets format och färgnyanser och skapar ett böljande, poröst vävt murverk. Den icke bärande skalmuren har alla möjligheter att utnyttja fasadteglets format och förmåga att skapa ett murverk med mönster.

LESS – fasadtegel med hållbara fördelar
Hos Wienerberger har vi utvecklat en ny serie fasadtegel — LESS med uppenbara hållbara fördelar. Serien kallar vi för LESS, då den bland annat bränns på biogas med betydlig CO2-reduktion.

Läs mer om LESS här

MurDesigner
Med textur-generatorn kan du skapa murverk med vårt fasadtegel. Du kan välja mellan olika förband, fogfärger och fogstorlekar.

Testa MurDesigner här

 

Fakta om Wienerberger A/S

Adress
Wienerberger A/S
Arlövsvägen 12
211 24 Malmö

Region
Sverige
Skåne län
Malmö stad

Telefon: +45 (0)7444 2540

VAT nummer: SE5565951729

Kontaktpersoner

Line Helmark
Avdelning: Marketing
Yrke: Marketing Director

Sänd till en kollega

0.063