23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Upptäck Turkiet

Turkiet är ett fantastiskt land att resa på semester till. Det finns många goda anledningar till att åka till detta land. Det är fantastiska stränder, god mat, spännande sevärdheter, vacker natur och bra hotell. Om du funderar på detta med Turkey e-Visa Online, eller turkiskt e-visum, så behöver du som svensk inte ansöka om detta. Dock är det andra nationaliteter som måste ha detta visum för att få turista i landet.

Turkiet är ett land, där det finns mycket att se och göra, så varför inte satsa på att ta en semesterresa hit!

Fyra anledningar att resa till Turkiet

I Turkiet finns det en hel del att se och att göra. En bra anledning att välja detta resmål, det är stränderna. Bland annat finns den berömda Kleopatrastranden i Alanya så väl som att det i Side finns tre ständer, med milslånga vyer. I Avsallar finns det en bra långgrund strand. Den passa bra för barnfamiljerna.

En annan anledning att åka till Turkiet, det är maten. Detta land är mycket kända för sitt goda kök och det finns paradrätter så som kebab, köfte och gözleme bara för att nämna några. Missa inte heller att dricka äkta turkiskt te eller äta av den turkiska efterrätten baklava.

Runt om i Turkiet hittar du även en hel del sevärdheter. Många av dem historiska. I Alanya finns till exempel en fästning och det röda tornet är en symbol för staden. I Side hittar du bland annat Apollons och Athenas tempel så väl som en romersk teater från 100-talet.

Naturen är ytterligare en anledning att besöka detta land för. Du har till exempel de grönskande Taurusbergen så väl som magiska stenformationer i Kappadokien. Vid Kleopatrastranden har du grottan Damlatas med 15 000 år gamla droppstensformationer.

Sedan finns det så klart fler anledningar än bara dessa fyra att ta en resa hit! Turkiet har många bra städer och turistorter att välja på. Bland annat Alanya, Antalya, Istanbul, Ankara, samt många fler därtill.

Behöver man ett visum till Turkiet?

Är det så att du är en svensk medborgare, så har du rätt att resa på semester till landet i upp till 90 dagar utan att ha ett visum. Dock är det så att vissa andra nationaliteter behöver ha ett! Det är runt 100 länder som idag har krav på sig att resenärer från dem ska ansöka om ett Turkey e-Visa Online. Ansökan görs via nätet, hos en visumhandläggare. Detta visum är sedan giltigt mellan 30 och 90 dagar beroende på nationalitet. Det kan du kolla upp via nätet vad som gäller.

För att få ett visum till Turkiet så är det ett måste att ha ett pass som är giltigt minst i 6 månader till efter ankomst. Passet i sig måste vara i gott skick samt att det även ska finnas tomma sidor i det för de stämplar som ska stämplas. En del nationaliteter måste även ha ett visst stöddokument med sig. Detta kan vara ett visum eller uppehållstillstånd från ett Schengenland, USA, Storbritannien eller Irland.

Sänd till en kollega

0.094