23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Tips för när du anlitar en professionell nanny

Överväger du att skaffa en barnvakt? Många föräldrar idag väljer att få extra avlastning i vardagen. Då kan det vara bra att hålla koll på vad som är det viktigaste att tänka på, så att du kan se till att du får en nanny som är trygg och säker för din familj.

Välj en nanny som är erfaren och utbildad

För att du som förälder ska kunna känna dig säker med att lämna över ditt barn till någon, är den största prioriteringen att du och ditt barn kan känna sig säkra.

Därför är det första tipset att du ser till att din barnvakt är utbildad. Detta innebär att barnvakten har utbildats i pedagogisk barnpassning, HLR för barn och andra olyckfallsutbildningar. Detta är otroligt viktigt för hela familjen.

Erfarenhet är något som är bra för en barnvakt att ha när det kommer till barnpassning. En erfaren nanny har en rad olika kunskaper inom barnpassning och vet hur man bäst hanterar barn i en mängd olika åldrar.

Se till att din barnvakt är bakgrundskontrollerad

Ännu ett bra tips är att se till att er barnvakt är bakgrundskontrollerad. Detta är något som professionella företag som myNanny har stenkoll på. Utöver att de gör ett utdrag ur belastningsregistret, kollar de även upp exempelvis all eventuell historik i svenska domstolar.

Ett fläckfritt förflutet är något som du måste försäkra när du lämnar över ditt barn till en barnvakt. Vid rekryteringsprocessen hos myNanny genomgår barnvakten flera tester och djupintervjuer.

Följ lagen med en professionell nanny

Det finns många alternativ när det kommer till barnpassning, vissa är lagliga, men de flesta är olagliga. Därför är det viktigt att du väljer en barnvakt från ett professionellt företag. Det är det bästa alternativet för dig, ditt barn och din barnvakt.

Alla barnvakter från professionella företag genomgår olika utbildningar, djupintervjuer och bakgrundskontroller för hela familjens trygghet. På så sätt kan du säkerställa att du får en barnvakt som får vit lön, vilket är det moraliskt rätta alternativet.

Att barnvakten är från ett professionellt företag gör även att barnvakten är försäkrad, vilket är viktigt ifall det skulle ske någon olycka under barnpassningen.

Lär känna din nanny innan genom en prova-på-träff

När du letar efter en barnvakt är det bra att se till att du och ditt barn bekantar er med er barnvakt innan ni sätter igång med barnpassningen. Organisationen myNanny erbjuder till exempel en första prova-på-träff utan bindning där hela familjen får en chans att lära känna sin utvalda nanny.

Professionella företag har oftast ett stort nätverk av barnpassare vilket betyder att de har fler alternativ att erbjuda, om det skulle vara så att er nanny inte stämmer överens med vad ni önskar. Din familj kan alltså få hjälp vare sig ni behöver en barnvakt i Malmö eller ute på landsbygden.

För att komma igång med barnpassning redan idag, kan du kontakta myNanny eller gå in på deras hemsida för att få veta mer.

Sänd till en kollega

0.062