23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Hur gör du ditt liv och din bostad klimatsmart?

Intresset för att leva och bo miljövänligt och klimatsmart är rekordstort. Givetvis vill vi bidra till en bättre miljö men att leva klimatsmart kommer även att märkas i plånboken.

Lägre räkningar och levnadskostnader är en klar fördel med klimattänkande. Även om det idag byggs nya bostäder som är klimatsmarta och miljövänliga finns det en hel del du kan göra redan nu för att göra ditt nuvarande hem miljövänligt.

Energispara i bostaden
Det finns en hel del du kan göra i ditt liv och din bostad för att leva klimatsmart och minska ditt klimatavtryck. Till att börja med behöver du se över ditt hem. Är det energieffektivt? Har du ett grönt elavtal? Är fönster och dörrar tillräckligt isolerade? Kan solceller på taket vara ett bra alternativ för att minska din energikonsumtion?

Hur gamla är vitvarorna i ditt kök? Kyl och frys drar mer energi än all annan elektronik i ditt hem. Vitvaror som är mer än tio år gamla behöver bytas ut till nya energieffektiva vitvaror (energiklass A+++) som kan reducera din energiförbrukning med upp till femtio procent.

Miljövänlig bil
Intresset för hybrid- och elbilar har ökat rejält, vilket bidragit till att utbudet av begagnade bilar ökar årligen. Det har gjort att fler har råd att byta ut sin vanliga bil mot en miljövänlig el- eller hybridbil. Vad många inte inser är att när vi tar god hand om vår bil kommer det att hjälpa miljön. En välskött bil kommer att bli ett nytt fordon (begagnat) för någon annan när du skaffar en ny bil. Den begagnade marknaden hjälper till att minska konsumtionen, vilket i sin tur bidrar till miljön. Oavsett om du har en vanlig bil, el- eller hybridbil är det lika viktigt att ta hand om ditt fordon.

Ett bra och enkelt sätt att skydda bilens inredning mot fuktskador, mögel och rost är att investera i bra bilmattor av gummi.

Hos Bilmattor.com, Gummimattor bil, kan du välja från ett stort sortiment av bilmattor av högsta kvalitet till bra pris. Bilmattor av gummi är bäst att använda under höst och vinter för att skydda bilens mattor från slitage, fukt, grus, snö och smuts. När stora mängder fukt tillåts att tränga in i bilen ökar risken för korrosion, vilket kan innebära dyra skador på ditt fordon. Hos Bilmattor.com kan du även måttbeställa din bilmatta med 100 procent passform. Mattorna kommer att vara skräddarsydda för din bil och passa perfekt oavsett vilket märke, modell eller tillverkningsår din bil har.

Fler tips för att spara energi
Det är viktigt att hålla värmen kvar i bostaden genom att inte placera möbler eller soffor framför element som kommer att blockera värmen. När du tvättar kläder är det rekommenderat att köra en full maskin på 40 grader, istället för 60 grader, vilket kommer att dra ner energiåtgången med nästan 50 procent. Investera i lågenergilampor eftersom de kan spara dig cirka 600 kronor årligen i energikostnad. Lämna inte lampor på när du lämnar ett rum och se till att dra ur dator och mobilladdare eftersom de fortsätter att dra ström även när de inte laddar. Standbyläge på elektronik är en dold energislukare och ansvarar för cirka två procent av den årliga energiförbrukningen i Sverige. Skaffa en förlängningssladd med strömbrytare till din elektronik så att du kan stänga av flera apparater samtidigt genom att trycka på en knapp.

Sänd till en kollega

0.032