23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Akustikpanel och vad du kan använda den till

Akustikpanel är lösningen på problem du upplever med ljudnivån. Oavsett om det är hög ljudnivå på cafeet, restaurangen eller hemma är akustikpanel en perfekt lösning.

Det faktum att det numera finns akustikpanel som är riktigt snygg underlättar när du vill få ner ljudnivån utan att dra ner utseendet på lokalen i fråga.

I texten nedan förklarar vi vidare vad en akustikpanel är och alla fördelar som finns med denna smarta pryl.

Vad är akustikpanel?
En akustikpanel består oftast av träribbor av ek eller valnöt som har ett bakomliggande lager av ljudabsorberande akustikfilt. Panelen monteras på väggar och/eller tak och absorberar effektivt höga ljud. I miljöer där ljudnivån kan upplevas som ett problem är en akustikpanel en effektiv och även praktisk lösning.

Vart kan en akustikpanel användas?
I alla lokaler där ljudnivån upplevs som ett problem kan en akustikpanel användas. Kombinationen av träribbor och akustikfilt bidrar till att ljud absorberar istället för att studsa på väggarna och orsaka en hög ljudnivå i lokalen.

Men akustikpanel kan även användas de gånger du vill undvika att ljudet i lokalen sprider sig till omliggande lokaler. Om du till exempel är musiker vill du inte gärna störa de lokaler som ligger vägg i vägg med din replokal eftersom det kan leda till klagomål från grannarna.I dessa fall är akustikpanel ett utmärkt alternativ.

Exempel på lokaler där en akustikpanel kan användas

  • Cafe
  • Restaurang
  • Skolmatsal
  • Hotell
  • Reception
  • Spaområden
  • Replokal för musiker

Hur monteras en akustikpanel upp?
Det är väldigt enkelt att montera akustikpanel på både väggar och tak. Du kan välja mellan att skruva eller att limma fast träribborna, även om panelen håller sig på plats bättre om du använder båda alternativen i kombination.

Det faktum att du inte behöver anlita en hantverkare för jobbet gör akustikpanel till ett praktiskt alternativ som de allra flesta väljer att använda sig av.

Montering av akustikpanel - steg för steg
1. Börja med att mäta ytan där du ska montera akustikpanel noggrant.
2. Mät sedan upp samma mått på panelen och kapa panelen till önskat mått.
3. Skruva eller limma fast panelen på vägg och/eller tak. Men som nämnt ovan är det bästa alternativet att använda både lim och skruv för montering.
4. Applicera den tillhörande oljan. Detta kan du även göra efter du kapat panelen till önskat mått. Hur du väljer att gå tillväga är ett smakval, gör det som känns enklast för dig själv.
5. Mer än så krävs inte för att montera en akustikpanel på bästa möjliga sätt!

Sänd till en kollega

0.016