23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Dags att flytta?

I Sverige idag, är det inte alltid helt lätt att hitta hyreslägenheter som är lediga, speciellt inte när det gäller de större städerna.

Detta blir många gånger ett problem, speciellt om man står inför sin första flytt. När man är redo att flytta hemifrån kan det vara bra om man redan många år tidigare har satt upp sig i kö för lediga hyreslägenheter. Det är nämligen svårt att få tag i en ledig lägenhet.

Som sagt är det svårt att få tag i hyreslägenheter, speciellt i våra storstäder. Det kan vara klokt att börja titta efter lediga lägenheter långt innan man ska flytta. Det är dock såklart ingen omöjlighet att hitta lägenheter göteborg, malmö och stockholm även om det kan vara svårt.

Flytta hemifrån - vad ska man tänka på?
Att flytta hemifrån för första gången kan kännas både spännande och lite nervöst. Det är dags att stå på egna ben, sköta sina egna räkningar och se till så att kylskåpet inte gapar tomt. Det finns även en del att tänka på när man hyr en lägenhet, bland annat ska man se till så att man har ett skriftligt kontrakt på vad som gäller. Detta är vanligtvis inget problem när man hyr sin lägenhet i första hand, men hyr man i andra hand är det mycket viktigt att man ser till så att det finns ett skriftligt avtal.

Oavsett om man hyr i första eller andra hand är det viktigt att man har en hemförsäkring som är avsedd för hyresrätter. Den ger ett stort skydd i fall något skulle inträffa som brand, inbrott eller andra skador. En hemförsäkring för din hyresrätt är en billig investering som hjälper dig när och om det värsta händer. 

Budget - klarar jag detta?
En annan viktig sak att ta hänsyn till när man är på väg att flytta hemifrån är att göra en budget för att se om man klarar av de utgifter som kommer när man inte längre bor hemma. Om man känner sig osäker kan man ta hjälp av någon, exempelvis sin bank, som ser över ens inkomster och utgifter för att räkna ut om det är hållbart att flytta hemifrån just nu.

Det är dyrt att bo själv och det kan vara klokt att dela lägenhet med en kompis för att få ner utgifterna. Oavsett vilket är det viktigt att man ser till så att man har pengar så det räcker innan man flyttar, så att man inte hamnar i en svår situation där man inte kan betala sina räkningar.

Sänd till en kollega

0.015