23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Att välja ett skrivbord till ett barn

Bortsett från småsaker ska de nu lära sig vid skrivbordet. Det spelar ingen roll om ditt lilla barn börjar skolan för första gången eller redan är en hederlig elev.

Rätt skrivbord gör mycket. Låt oss hjälpa dig att välja ett som gör det till en fröjd att skriva läxor.

Vilken storlek?
Inget skrivbord är som ett skrivbord. Om du köper ett klassiskt skrivbord till ditt barn ska du räkna med en längd på 110-120 cm, aldrig mindre än en meter. Arbetsytan ska inte bara ge ditt barn tillräckligt med utrymme för att skriva, utan också en plats för att förvara anteckningsböcker och skrivmaterial.

Om du väljer ett skrivbord där en dator ska stå, är djupet avgörande. Det optimala avståndet mellan bildskärmen och ögonen är ca 50-60 cm. För en platt bildskärm bör skrivbordets djup vara minst 60-80 cm.

Vilken höjd?

Höjden på ett barnskrivbord är annorlunda. Det dröjer inte länge förrän ditt lilla barn växer ur skrivbordet. Därför är det värt att skaffa ett så kallat växande skrivbord, särskilt under skolåren. Du kan justera höjden när som helst efter behov. På samma sätt kan du välja position för de flesta bord. Barn uppskattar särskilt justerbara skrivbord för att rita. De kan fällas ihop som ett staffli. Se bara till att det inte finns något stopp. Det måste finnas ett tråg vid kanten av arbetsytan för arbetsmaterial, annars kommer den lilla konstnären att jaga pennor över golvet.

Vilken typ?

Det lämpligaste materialet för ett skrivbord för barn är utan tvekan trä. Kvalitetsmaterialet är inte bara hållbart, utan passar också lätt in i alla inredningsstilar. Du kan också välja färgad plast för att ge barnrummet en lekfull touch. Glöm inte bort lagringsutrymmet. Om en ung elev fortfarande behöver din hjälp med skolarbetet ska du inte överdriva med lådor och förlängningar. Investera istället i förvaringslådor som du enkelt kan skjuta undan om du behöver sitta ner med ditt barn och hålla ett öga på deras läxor. 

Bordsplacering?

Din lilla elev trivs bäst vid fönstret, där det naturliga ljuset är störst. Trots detta hör en barnlampa hemma på skrivbordet. Placera den på motsatt sida av den hand som den lille skriver med. Skaffar du ett skrivbord inte bara för att skriva utan också för datorn? Placera skärmen lite lägre än barnets ögonhöjd. Barnet ska titta på datorn från något högre håll, minst en halv meter bort.

Sänd till en kollega

0.009