23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Inred balkongen med stil

Om du har turen att inneha en balkong ska du ta vara på den! De som inte har en balkong drömmer troligtvis om det.

En balkong är ändå en plats med vilken man kan ta vara på sommarens alla dagar - så passa på att inreda din med stil om du har en.

Sommaren är runt hörnet vilket innebär att vi som har en balkong kan spendera mer tid ute. Om du vill göra det med stil har vi därför sammanställt ett par idéer nedan för din balkong.

Börja med golvet
Tyvärr består de allra flesta balkonger idag av ett grått och tråkigt betonggolv. Lyckligtvis kan du täcka detta opersonliga golv med hjälp av träplattor från IKEA. De är relativt billiga och kan lägga till en nivå av charm och elegans till praktiskt taget vilken balkong som helst. Sedan kan det vara snyggt att inte täcka hela golvet med träplattorna, men istället behålla lite av originalgolvet för att skapa en unik stil på balkongen.

Investera i bra utomhusmöbler
Vad är väl en balkong utan utomhusmöbler? Här är det oerhört viktigt att tänka på vilket material du väljer på möblerna. Några möbler håller inte mer än någon dag i en regnskur medan andra kan ses som en långvarig investering. Material som rotting, smidesjärn, teak och plast kan hantera även de mest stereotypa svenska somrarna. Se till att inreda din balkong med möbler av hög kvalitet och snygga detaljer. Glöm inte att det går att hitta mycket passande möbler begagnat också! 

Ge liv till balkongen med växter
Växter i alla dess varianter är en underbar inredningsdetalj till de allra flesta balkonger. Placera ett par blomlådor längst staketet, häng upp en ampel längst väggen och ställ ett par krukor med plantor på golvet. När det kommer till växter finns det knappast något som är fult eller för mycket - så snåla inte på det här området! Gröna element ger verkligen liv till uteplatsen och om inte annat så är det även hälsosamt.

Tänk simpelt men mysigt
Normalt sett är balkonger inte särskilt stora. Därför är det viktigt att tänka relativt simpelt när det kommer till inredningen – men var generös med myset! En djungel ute på balkongen gör att det ser mysigt ut, men låt det inte sluta här. Sätt upp ljusslingor på lite olika ställen och små hyllor här och där. Smådetaljer kan också göra en balkong mycket mysigare, men åter igen: håll det simpelt för bästa resultat.

Sänd till en kollega

0.031