23948sdkhjf

Maxade dagar för möten

Trots dystra framtidsprognoser med anledning av allt som händer i vår omvärld var stämningen var på topp och tongångarna över lag positiva på mässa Elmia Subcontractor.

Flera av de utställare vi samtalade med berättade att de under året genomfört stora maskininvesteringar, har spännande projekt som kommer ta fart under nästa år och känner sig hoppfulla, även om alla samstämmigt tror att läget kommer mattas av under 2023.

Dessvärre finns det även företag som redan nu har det riktigt kämpigt och som behövt varsla personal till följd av ökade elpriser eller stiltje i orderboken. Framtidstron bland dessa är starkt oroande.   

- Det är nog bara att vänta ut det år som nu väntar och hoppas på att det sedan vänder uppåt igen, sa en av företagsledarna vi pratade med. 

Drygt 810 utställare fanns på plats, vilket är drygt 100 fler än i fjol, men närmare 400 färre än innan pandemin slog till. Besökssiffran landade på 10 663, att jämföra med 9652 för 2021.  

-Jag tycker att mässan varit bra, fast att hålla öppet till 18.00 var galet, det hade räckt med 17.00 som tidigare år, sa flera utställare. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125