23948sdkhjf

Polymerindustrins överlevnad hotad i Sydsverige - om inget görs

I Sverige är det företag i elprisområde 4 som drabbas värst av att elpriserna i Europa nära nog tiofaldigats. Många har genomfört stora energiåtgärder, men slår kung Bore till med full kraft i vinter, finns risk för både produktionsflytt och konkurs.

Vi har pratat med företagsledare vid åtta plast- och gummibearbetande företag i elprisområde 4. I nästa nummer av Plastforum kan du läsa om vilka energieffektiviserande åtgärder de gjort, vilka konsekvenser det höga elpriset haft för dem samt hur deras framtidstankar kring elpriset ser ut.

Många av företagen har redan genomfört mängder med energieffektiviserande åtgärder i sina bolag, men känner en uppgivenhet då dessa endast gjort en marginell skillnad eftersom elpriset ökat med flera hundra procent.

Om våra politiker inte agerar, och det snart, uppger mer än en av företagsledarna att risken är stor att produktion i södra Sverige kommer flyttas norr ut eller lämna Sverige för produktion i annat, mer elstabilt land.

Plastforum nummer 6 når våra prenumeranter den 31 oktober och har teman som Extrudering och Underleverantör med extra fokus på underleverantörernas elsituation.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11