23948sdkhjf

Andra förvärvet i Västra Götaland

Svenska Eitrium Invest AB har förvärvat Eliasson Plast AB. Enligt företagets vd Per Brugge är fler förvärv att vänta under 2022/2023.

Eliasson Plast, med placering i Borås, arbetar med formsprutning av plastprodukter mot i synnerhet emballage- och växtodlingsindustrin. Säljarna, familjen Eliasson, kommer fortsätta driva bolaget vidare även efter avyttringen till Eitrium Invest AB. 

Eliasson Plast är investmentbolagets tredje förvärv inom plastindustrin. I december 2021 förvärvades Werinova AB och i februari tidigare i år förvärvades Polyfix AB. Båda företagen valde i samband med förvärvet att återinvestera en del av förvärvssumman i Eitrium.  

- Säljarna, familjen Eliasson, har valt att inte göra detta, men de kommer att kvarstå i bolaget, säger Per Brugge till Plastforum. 

Brugge säger vidare att han fortsatt tror på svensk plastindustri även om många spelare för närvarande har det svårt med höga råvarupriser, dyr el, hög inflation och annalkande lågkonjunkturur.  

- Vi är redan nu i dialog med flera plastbolag och kommer alldeles säkert att förvärva fler under 2022-2023, säger Per Brugge. 

Eliasson Plast är sedan starten specialiserade på formsprutning av plastprodukter. Produktionen består till 60 procent av egna produkter inom växtodlingsindustrin. Resterande del är legotillverkning i form av olika emballageprodukter som lock, pluggar och gavlar till kartonghylsor. Under 2021 omsatte bolaget cirka 47 miljoner kronor. 

Läs även vår intervju med Per Brugge:

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094