23948sdkhjf

Byggbolag köper betongföretag

Forsheda Gruppen förvärvar det Markarydbaserade betongföretaget MT-Betong, ett familjeföretag som är inne på sitt sjunde decennium i branschen.

– Vi är glada över att vi lyckats hitta köpare som kommer utveckla verksamheten, och som tar tillvara möjligheterna att expandera i den befintliga fastigheten, säger MT-Betongs ägare Gunilla och Björn Nilsson.

MT-Betong är ett företag med rötter som sträcker sig ända tillbaka till 1950-talet. Det var Björns pappa Malte som drog i gång verksamheten, då under namnet Markaryds Takpannefabrik.

I starten var det alltså takpannor som tillverkades, men många år och flera expansioner senare är utbudet rejält breddat. Idag finns allt från små miljöbriketter till stora fasadelement i produktutbudet.

Köparen Forsheda Gruppen bygger flerbostadshus, kontor, förskolor och trähus. Vidare marknadsför man prefabricerade byggkomponenter, idag både i stål och trä. Det kan röra sig om utfackningsväggar, väggelement och färdiga materialsatser.

Med förvärvet av MT Betong AB ökar möjligheten att lösa kundernas önskemål ytterligare, skriver Forsheda Gruppen i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079