23948sdkhjf

Mjuk TPU berikar Prototals erbjudande

Prototal Industries har valts ut till exklusiv partner i Europa

Jan Löfving, vd för Prototal Industries, är stolt över att vara den första tillverkaren i Europa som kan erbjuda kvaliteten.  

- Med detta utökar vi vårt utbud av material till kunder, och vi introducerar ett fantastiskt material på en europeiska marknaden, vilket är ett viktigt steg i vår strävan att fortsätta utveckla och främja 3D-printing som produktionsmetod, säger Löfving. 

Prototal Industries har installerat en printer med vilken det är möjligt att skriva ut mjuka material som termoplastisk polyuretan. Maskinen en HP Jet Fusion 5210, har installerats vid företagets anläggning i Jönköping. Skrivaren stödjer betaprogrammet för Lubrizol 3D Printing Solutions nyutvecklade och mjuka material Estane 3D M88A TPU från Lubrizol Corporation.

I ett pressmeddelande skriver Prototal att koncernen valts ut till exklusiv partner i Europa att erbjuda material under en period om sex månader från och med nu. Partnerskapet sker i samarbete med HP Inc. under ABMIP-programmet. 

Materialet, Estane 3D M88A TPU, uppges ha en högre flexibilitet jämfört med tidigare kvaliteter. Det passar utmärkt till diverse olika segment. En stor fördel är att det är testat och godkänt för hudkontakt. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

3.817