23948sdkhjf

Fortsatt stor efterfrågan trots ökade priset

Priset på plast har ökat än mer sedan kriget i Ukraina. För Kjellbergs Plast AB har detta inneburit att företaget tvingats öka sina priser på mellan 15 och 100 procent.

I en intervju med Östersundsposten säger Ulf Tjernström, vd och försäljningschef för Kjellbergs Plast i Bispgården, att efterfrågan på företagets produkter inte minskat, trots prishöjningen. Åtminstone inte i det här korta perspektivet.

Han anser att plastbranschen, innan pandemin, varit förhållandevis förskonad från fluktuationer i pris och legat på en ganska stabil nivå i närmare tio års tid. 

Nu för tiden är det nya priser varje månad, säger han. En annan utmaning för företaget är de allt längre ledtiderna, vilket lett till att Kjellbergs Plast fått öka sina säkerhetsförråd med 60 procent jämfört med föregående år, skriver lokaltidningen.  

För att säkerställa sig om att förråden är tillräckligt stora planerar företaget därför att bygga ut för att få än större lagerutrymmen. 

- När leveranstiderna ökar måste vi kompensera med större lager för att klara försörjningen för våra kunder, säger Ulf Tjernström till tidningen.  

Kjellbergs Plast tillverkar olika typer av elektriska manöverdon, tryckknappar, kapslingar och styrutrustningar. Företaget arbetar med formsprutning och tillverkar även en del komponenter på lego.

Enligt allabolag.se hade bolaget 2020 en omsättning på 26,67 MSEK och vinstmarginal på 5,64 procent.  

Källa: Östersundsposten, bolagets hemsida, allabolag.se 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125