23948sdkhjf

Senaste flugan; Vigselringar av silikongummi

Ringalternativ för personer i arbetsintensiva roller, eller de med en aktiv livsstil.

Den amerikanska modesmyckestillverkaren Enso Rings, har introducerat en kollektion av silikonvigselringar, Rise, behandlade med en antimikrobiell teknologi från Radical Materials.

Den antimikrobiella teknologin, SteriTouch, används i två av smyckesföretagets ringkollektioner, Standard och Thin, som båda finns i en mängd färger och storlekar.

Men varför en ring av silikongummi?  

Ringavulsion eller "degloving" är en allvarlig skada som kan inträffa när en traditionell metallring kraftfullt avlägsnas från fingret, vilket kan dra bort hud och ibland muskler från den underliggande vävnaden. Enligt smyckesföretaget drabbas ungefär 150 000 personer per år av detta. I värsta fall kan det inträffade leda till amputation.

Ringarna, vilket är helt och hållet tillverkade av flexibelt silikon, förhindrar dessa ibland livsavgörande incidenter. Enligt tillverkaren gör detta dem till det perfekta alternativet för individer med arbetsintensiva yrken eller de med en aktiv livsstil. 

Att ringarna nu även finns att få med en antimikrobiell beläggning gör att risken av förekomst av bakterier minskat markant. Beläggningen inkorporeras i silikonringarna under tillverkningsprocessen, och säkerställer en jämn spridning och effektivt skydd mot lukt och fläckar under ringens livslängd.

Produkterna är testade av oberoende brittiska laboratorier enligt ISO 22196, och har bekräftats minska risken för tillväxt av mikroorganismer med 99,99 procent. Dock skyddar teknologin inte användaren mot bakterier, virus eller andra sjukdomsorganismer, uppger Enso Rings. Rengöring av produkten noggrant efter varje användning rekommenderas därför. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079