23948sdkhjf

Digital kontroll över byggets energianvändning

Bättre kontroll över energianvändningen på byggarbetsplatserna kan minska både kostnader och klimatavtryck. Det hävdar Lambertsson, som nu erbjuder ett system för övervakning, mätning och styrning av driftmiljön på byggarbetsplatserna.

En bransch där klimatpåverkan är lika stor som utsläppen från alla personbilar i Sverige behöver tänka om i flera avseenden. Det gäller bland annat energianvändningen på byggarbetsplaterna. Enligt rentalföretaget Lambertsson påverkas utvecklingen av såväl ökat miljömedvetande som ny lagstiftning, exempelvis ökar efterfrågan på smidiga och automatiserade analysverktyg.

Företagets lösning är webbapplikationen Lambertsson Control som nu lanseras brett. Det beskrivs som ett system för övervakning, mätning och styrning av driftmiljön på byggarbetsplatserna. Applikationen låter kunden själv ta kontroll över sin driftmiljö och den vägen minska klimatavtrycket.

De testprojekt vi genomfört har fått väldigt bra respons. Kunderna har fått data levererad i realtid och kunnat anpassa produktionen, vilket har resulterat i såväl lägre energianvändning som färre driftstörningar, säger Jesper Mårtensson, vice vd på Lambertsson.

Genom en bättre kontroll över energianvändningen på byggarbetsplatsen slipper man onödiga kostnader samtidigt som klimatavtrycket minskar. Men vi kan egentligen mäta allt som det finns en givare till. Det minskar risken för driftstörningar och avbrott i produktionen.

Han betonar att systemet även kan bidra till ökad säkerhet på arbetsplatserna.

En utmaning för byggbranschen är svårigheten att mäta mängden kvartsdamm i luften. Dammet har stor påverkan på hälsan. Med Lambertsson Control går det att mäta och åtgärda nivåerna av de här finpartiklarna, säger Jesper Mårtensson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Kraften som inget material rår på ska bemästras
Vi har fångat åsikter om Kaunis Irons dom
Nynas erhåller två ISCC+-certifikat
Exklusiv intervju - Vd:n för skogsindustrierna vet hur branschen mår
Möte kring internationellt plastavtal inlett
El ur trä – forskarnas väg i kristider
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Food Supply SE
Framtidens Bygg
Entreprenad
Dagens Handel
Fri Köpenskap
Habit
Verkstäderna
Motor-Magasinet
NTT Woodnet
Process Nordic
Rent
RT-Forum
MedTech Magazine
Kemivärlden Biotech
Life Science Sweden
RS & FastFood
Skydd & Säkerhet
Plastforum SE
Recycling
Packnet
UochD
Transportnet

Sänd till en kollega

0.109