23948sdkhjf

Nyab etablerar i Gävle

Nyab är urstarkt på sin norrbottniska hemmamarknad och i huvudstadsregionen. Nu etablerar sig företaget även i Gävle för att få bättre täckning längs bland annat Norrlandskusten.

Nyab-koncernen redovisar en åtta år lång obruten svit av lönsam tillväxt och har från föregående år en kraftig tillväxt utanför hemmamarknaden i Norrbotten. Framför allt växer företaget i Stockholmsområdet där den inneliggande orderstocken indikerar en fördubblad omsättning under kommande år, vilket innebär någonstans i trakten av 500 miljoner kronor.

Avståndet mellan huvudkontoret i Luleå till basen för Stockholmsetableringen i Hägersten är dock långt samtidigt som det finns goda möjligheter till jobb däremellan. Därför etablerar sig företaget nu även i Gävle.

Vår etablering i Gävle kommer geografiskt att täcka marknaden från Hudiksvall till Uppsala och sortera under affärsområdet Nyab Mälardalen, säger Johan Skoog, vd för Nyab Mälardalen.

Samtidigt har företaget nu tagit hem ytterligare ett flerårigt uppdrag i Stockholmsområdet – den här gången för Huddinge kommun. Det rör sig om upprustning av gatunätet, nytt fiber- och elnät samt utbyggnad av allmän VA-anläggning, vilket inkluderar dagvatten, spillvatten och dricksvatten. Färdigställande och överlämning av projektet ska ske innan utgången av 2025.

Vi har en fortsatt stark utveckling i samtliga geografier. Marknaden är kommande decennier strålande i storstadsområdena och i norra Sverige – driven av urbanisering och hållbarhet. Inte minst med de investeringar
som är kopplade till vätgas, energiomställningen och Norrbotniabanan, säger koncernchefen Johan Larsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078