23948sdkhjf

Eleda passerar tio miljarder

Eleda Infra Service Group har träffat en överenskommelse om att förvärva samtliga aktier i Älmby Entreprenad. Därmed kommer den snabbväxande koncernen att nå en årlig omsättning som överstiger tio miljarder kronor.

Älmby Entreprenad som är baserat i Älmhult, omsätter i dag runt 500 miljoner kronor på årsbasis med 115 medarbetare. Företaget är verksamt inom ett brett spektrum av mark- och anläggningsarbeten liksom med sanerings- rivnings- och håltagningsarbeten. Verksamhetsmässigt passar företaget väl in i Eleda – en koncern som sedan starten 2017 nu når upp till en årsomsättning på tio miljarder kronor i och med förvärvet som dock kräver godkännande från berörda konkurrensmyndigheter innan det kan slutföras.

Organisatoriskt är avsikten att efter förvärvet knyta Älmby till regionbolaget Akeab.

– Älmby är en stark aktör på marknaden med god lokal kännedom. Med ledningens långa erfarenhet och Älmbys mycket kompetenta medarbetare ser vi detta som ett viktigt tillskott i Akeab och Eleda. Förvärvet kompletterar Akeab geografiskt med sin starka position i Småland med omnejd, säger Akeabs vd Peter Condrup.

Älmbys ägare och vd Johnny Svensson är övertygad om att både köpare och säljare kommer att dra nytta av affären.

– Vi har under de senaste åren expanderat vår verksamhet kraftigt och det känns som ett naturligt steg att fortsätta den resan tillsammans med en stark aktör som Akeab och Eleda. Jag är övertygad om att våra verksamheter har många synergieffekter och till viss del också kommer att ge en ytterligare bredd till Akeabs och Eledas befintliga verksamhet, säger Johnny Svensson.

I samband med affären övergår dock Johnny Svensson till en mer produktionsnära roll och efterträds som vd av Karl Lagerbielke som tillträder sin tjänst i början av oktober.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078