23948sdkhjf

Fortsatt Epiroc-satsning på eldrift

Epiroc har förvärvat verksamheten och tillgångarna i kanadensiska FVT Research som specialiserat sig på att konvertera dieseldrivna gruvmaskiner till batterielektriska fordon.

Att FVT Research blir del av Epiroc-gruppen passar perfekt in i vår strategi att tillhandahålla utsläppsfria batterielektriska fordon. Våra kunder upptäcker allt mer de betydande fördelarna med batteridrivna fordon, och FVT Researchs tekniska expertis och kompetens kommer att vara viktiga tillgångar för Epiroc när vi fortsätter att erbjuda fler lösningar inom detta område, säger Helena Hedblom, Epirocs vd och koncernchef.

FVT Research, med säte i Vancouver, konstruerar konverteringssatser för omvandling av dieseldrivna maskiner till batterielektriska versioner, samt bygger om gruvmaskiner till elektrisk drift. Bolaget har också nyligen medverkat vid konverteringen av Epirocs dieseldrivna Scooptram ST1030 lastare till batterielektrisk drift. Företaget har cirka 25 anställda och hade förra året intäkter motsvarande 27 miljoner kronor.

Epiroc tycks ha en viss förkärlek för Kanada i jakten på mer expertis med koppling till elektricitet. I våras tecknade företaget exempelvis avtal om att förvärva Meglab, ett kanadensiskt bolag som tillhandahåller lösningar för gruvors elektrifieringsinfrastruktur.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078