23948sdkhjf

Betongtillverkare förvärvar hamn

För att säkra företagets framtida betongproduktion på den svenska hemmamarknaden förvärvar Thomas Concrete Group, genom dotterbolaget Thomas Cement, Stockholms Bulkhamn, väster om Nynäshamn.

– Det är en strategisk investering som säkrar logistik för framtida försörjning av viktiga råmaterial till koncernen, säger Hans Karlander, vd och koncernchef för Thomas Concrete Group.

Förvärvet av Stockholms Bulkhamn i Stora Vika söder om Stockholm kompletterar koncernens tre importterminaler i Oxelösund, Uddevalla och Landskrona. Satsningen på de fyra etableringarna beskrivs som en strategisk investering som ger koncernen större möjligheter att utveckla betongproduktionen.

– Sverige är Thomas Concrete Groups hemmamarknad. Genom förvärvet säkrar vi behovet av vissa råmaterial och fortsatt inhemsk produktion och utveckling, säger Hans Karlander.

– Redan i dag erbjuder vi betong som minskar koldioxidutsläpp med upp till 50 procent. Mot den bakgrunden är detta en mycket viktig affär i vår långsiktiga strategi att fortsätta utveckla och framtidssäkra oss som koncern, inte minst med tanke på vårt mål att erbjuda klimatneutral betong till år 2030, säger Hans Karlander.

Övertagandet av Stockholms Bulkhamn är planerat till 16 september. Hamnen, som är en av få bulkhamnar söder om Stockholm, omsätter i dag cirka 30 miljoner kronor, har fem anställda och hanterar för närvarande ungefär 200 000 ton råmaterial i form av timmer, pellets, leca, tackjärn, grus, sand och sten.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Ingen ordernedgång för arbeten under vatten: "Infrastruktur inte lika känsliga för osäkra lägen"
Vinnarnas råd: spreta mer och våga ta hjälp
Återstart av Ringhals 4 skjuts upp igen
LKAB har hittat jättefyndighet av sällsynta jordartsmetaller
Ett steg på vägen för elstöd till företag
Regeringen öppnar för ny kärnkraft
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Food Supply SE
Framtidens Bygg
Entreprenad
Dagens Handel
Fri Köpenskap
Habit
Verkstäderna
Motor-Magasinet
NTT Woodnet
Process Nordic
Rent
RT-Forum
MedTech Magazine
Kemivärlden Biotech
Life Science Sweden
RS & FastFood
Skydd & Säkerhet
Plastforum SE
Recycling
Packnet
UochD
Transportnet

Sänd till en kollega

2.906