23948sdkhjf

Betongtillverkare förvärvar hamn

För att säkra företagets framtida betongproduktion på den svenska hemmamarknaden förvärvar Thomas Concrete Group, genom dotterbolaget Thomas Cement, Stockholms Bulkhamn, väster om Nynäshamn.

– Det är en strategisk investering som säkrar logistik för framtida försörjning av viktiga råmaterial till koncernen, säger Hans Karlander, vd och koncernchef för Thomas Concrete Group.

Förvärvet av Stockholms Bulkhamn i Stora Vika söder om Stockholm kompletterar koncernens tre importterminaler i Oxelösund, Uddevalla och Landskrona. Satsningen på de fyra etableringarna beskrivs som en strategisk investering som ger koncernen större möjligheter att utveckla betongproduktionen.

– Sverige är Thomas Concrete Groups hemmamarknad. Genom förvärvet säkrar vi behovet av vissa råmaterial och fortsatt inhemsk produktion och utveckling, säger Hans Karlander.

– Redan i dag erbjuder vi betong som minskar koldioxidutsläpp med upp till 50 procent. Mot den bakgrunden är detta en mycket viktig affär i vår långsiktiga strategi att fortsätta utveckla och framtidssäkra oss som koncern, inte minst med tanke på vårt mål att erbjuda klimatneutral betong till år 2030, säger Hans Karlander.

Övertagandet av Stockholms Bulkhamn är planerat till 16 september. Hamnen, som är en av få bulkhamnar söder om Stockholm, omsätter i dag cirka 30 miljoner kronor, har fem anställda och hanterar för närvarande ungefär 200 000 ton råmaterial i form av timmer, pellets, leca, tackjärn, grus, sand och sten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078