23948sdkhjf

Rivstart för Vestum

Av det tidigare modeföretaget Wesc återstår inte mycket. Sedan 20 maj i år handlar det i stället om bygg och anläggning under namnet Vestum. Sedan starten har 14 förvärv aviserats med en sammanlagd nettoomsättning på drygt 1,5 miljarder kronor – vilket ska dubblas redan i år.

Vestum har uppnått en hög grad av effektivitet i förvärvsprocess och organisation. Sammantaget har vi på kort tid skapat en väldiversifierad koncern med stark finansiell profil. På drygt tre månader har vi ingått avtal om att förvärva 14 framstående specialistbolag med över 500 anställda. Denna förvärvstakt förväntar vi oss kunna öka ytterligare under andra halvåret av 2021. Vid årsskiftet förväntar vi oss ha fördubblat koncernens bedömda 12-månaders rullande omsättning till tre miljarder kronor och justerad EBITA till 330 miljoner kronor, säger företagets vd Conny Ryk.

Kombinationen av hög förvärvstakt och stark lönsamhet gör att vi snabbt etablerar en mycket intressant plattform både ur ett operationellt och finansiellt perspektiv

Enligt Conny Ryk har det snabbväxande företaget under det andra kvartalet etablerat interna plattformar i form av IT, styrning och rapportering.

En del av vårt värdeskapande handlar om att skapa incitament och förutsättningar för att våra företagsledningar ska accelerera utvecklingen av den egna verksamheten, samtidigt som vi tillsammans identifierar samverkanseffekter mellan bolagen för att uppnå synergier. Vi arbetar systematiskt med nätverkande på koncern- och segmentnivå. Detta exemplifieras genom korsförsäljning och projektsamarbeten mellan bolagen, vilket är ett arbete som har påbörjats mellan flera av Vestums verksamheter.

En viktig del i strategin är tilläggsförvärv till befintliga portföljbolag, något som förväntas höja marginalen och förbättra den organiska tillväxten. Det är en anledning till att ambitionerna att förvärva fler företag inte minskar – tvärtom. Målsättningen är att årligen genomföra förvärv som tillför proformerad omsättning om minst två miljarder kronor och proformerad justerad EBITA om minst 200 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
REPORTAGE: "Det är ju det här som är livet”
Ingen ordernedgång för arbeten under vatten: "Infrastruktur inte lika känsliga för osäkra lägen"
Vinnarnas råd: spreta mer och våga ta hjälp
Återstart av Ringhals 4 skjuts upp igen
LKAB har hittat jättefyndighet av sällsynta jordartsmetaller
Ett steg på vägen för elstöd till företag
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Food Supply SE
Framtidens Bygg
Entreprenad
Dagens Handel
Fri Köpenskap
Habit
Verkstäderna
Motor-Magasinet
NTT Woodnet
Process Nordic
Rent
RT-Forum
MedTech Magazine
Kemivärlden Biotech
Life Science Sweden
RS & FastFood
Skydd & Säkerhet
Plastforum SE
Recycling
Packnet
UochD
Transportnet

Sänd till en kollega

0.141