23948sdkhjf

Blir vd för nytt tågbolag

Frida Ukmar har utsetts till vd för MTR Mälartåg – bolaget bildades när MTR fick uppdraget att köra Mälartåg.

MTR fick förtroendet att ta över uppdraget att driva Mälartåg, med trafikstart i december 2021, därmed startades dotterbolaget MTR Mälartåg med Frida Ukmar vd. Hon har arbetat på MTR sedan 2016 och har erfarenhet från både MTR Tunnelbanan och nu senast från rollen som chef för kundservice på MTR Pendeltågen. Frida Ukmar tillträdde sin tjänst 29 juni.

– Det känns väldigt bra att vi kunde rekrytera en vd till MTR Mälartåg inom MTR och ta vara på den otroliga kompetens som finns i vår organisation. Vi är inne i en mycket spännande fas med fullt fokus på mobiliseringen inför trafikstart och den förbättringsresa som vi ska göra med alla medarbetare. Jag är övertygad om att Frida, med sin erfarenhet från MTR, sina ledarskapskvaliteter och sitt fokus på kundupplevelsen kommer att tillföra mycket till MTR Mälartåg, säger Mats Johannesson vd på MTR Pendeltågen.

Årligen reser cirka 11 miljoner resenärer i det nya Mälartågssystemet och antal fordonskilometer väntas uppgå till cirka 15 miljoner per år. MTR Mälartåg är ett dotterbolag till MTR Pendeltågen och ingår i MTR Nordic Group.

– Jag känner mig hedrad över att ha fått förtroendet att leda och utveckla arbetet för Mälartåg och ser fram emot att få träffa alla nya kollegor inom en snar framtid. Som född och uppvuxen i Eskilstuna känns det dessutom det extra kul att få vara med och bidra till framtidens Mälardalen, säger Frida Ukma, vd för MTR Mälartåg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079