23948sdkhjf

Mittx i ny ägo

Stockwik Förvaltning förvärvar Mittx – ett Färilabaserat företag som byggts upp och drivits av Leif Ångman och Lena Tönners Ångman och nu går in i nästa fas med nya ägare och Fredrik Mickelsson som ny vd.

Det är en ”perfect match” med Stockwik och Fredrik, säger Lena Tönners Ångman, som tillträdde som vd 2017 och nu väljer att sluta på grund av sjukdom, och Leif Ångman som går i pension.

Extra varningsljus och arbetsbelysning är i dag vardagsmat på svenska entreprenadmaskiner. Många av dessa har liksom en mängd lantbruksmaskiner en sak gemensamt – de modellanpassade alumimiumbågar som håller belysningen kommer från Mittx i Färila.

Mittx har sitt ursprung i Ångmans svets som Leif Ångman startade 1995, i huvudsak som legotillverkare åt andra företag. Verksamheten växte snabbt och fortsatte sin expansion 2001 när Mittx såg dagens ljus.

Tolv år senare togs nästa stora steg i företagets historia då man började utveckla och producera egna produkter anpassade för entreprenad- och lantbruksmaskiner. Det tog inte lång tid innan dessa tog marknaden med storm och under tre mycket expansiva år strax innan pandemin slog till dubblerades omsättningen. I dag anges antalet anställda till 22 personer.

Den nya ägaren, Stockwik förvaltning, är ett börsnoterat företag, vars huvudsakliga strategi är ett långsiktigt ägande av företag som utvecklas efter hand. Fredrik Mickelsson, nytillträdd vd för Mittx, har en gedigen bakgrund med flera chefspositioner där han har ansvarat för såväl personal som försäljning och ekonomi. Han beskrivs som en hälsing som brinner för småföretagande, vilket präglat en stor del av hans yrkesliv.

– Mitt ledarskap bygger på engagemang, tydlighet och förtroende. Att ge mina kollegor förtroendet och mandat att agera självständigt tror jag är nyckeln till framgång, säger Fredrik Mickelsson.

Han ser stora möjligheter att företagets ljusbågar för entreprenad- och lantbruksmaskiner ska kunna nå framgång även på fler geografiska marknader. Samtidigt är det av största vikt att vårda och växa i en gynnsam konjunkturcykel, tillsammans med befintliga kunder.

Och Leif Ångman är övertygad om att företaget har hamnat i goda händer.

Jag känner mig stolt över vad vi åstadkommit med Mittx, men nu är tiden den rätta för att gå vidare och då känns det bra att Stockwik förvaltning kommer in som nya ägare, säger Leif Ångman.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078