23948sdkhjf

Ramudden väljer smarta batterier

Smarta, eller uppkopplade, batterier som övervakar batteridrivna säkerhetssystem vid vägbyggen kompletterar nu Ramuddens digitala tjänsteerbjudande.

Smarta batterier möjliggör digital övervakning av batteridrivna säkerhetssystem och medelhastigheter vid arbetsplatser i realtid via en central portal. I och med att systemet varnar när det är dags för tillsyn av batteriet kan de fysiska kontrollerna av batteristatus minska liksom onödiga batteribyten.

Det betyder färre transporter till och från byggarbetsplatserna, något som i sin tur leder till reducerade kostnader och miljövinster i form av minskade koldioxidutsläpp.

Smarta batterier är vårt nästa steg mot den fullt uppkopplade arbetsplatsen. Lösningen gör att vi kan säkerställa ett alltid fungerande batteri, minska våra CO2-utsläpp och utvärdera säkerhetsrisker vid arbetsplatsen genom uppföljning av medelhastigheter. Det skapar en ökad trygghet på byggarbetsplatser och ger oss även möjlighet att i framtiden lägga till fler uppkopplade produkter i samma portal, säger Hans-Olov Blom, vd och grundare av Ramudden.

De smarta batterierna ingår i en större satsning på digitala tjänsteerbjudanden som väger allt tyngre på marknaden i och med allt hårdare krav på säkra och hållbara arbetsplatser.

Exempelvis ökar intresset för digitala variabla meddelandeskyltar (VMS-skyltar).
– Vi har för tillfället åtta smarta VMS-skyltar vid vår arbetsplats nära Hallandsåsen. De digitala skyltarna uppdaterar trafikanter i realtid och minimerar manuell handpåläggning. Det ökar säkerheten både för min personal och trafikanter, säger Andreas Olander, arbetsplatsansvarig vid Hallandsåsen på Veidekke och kund till Ramudden.

En anledning till Ramuddens intresse för digitala lösningar ligger i att företaget sedan 2020 ingår i Work Zone Safety Group (WZSG) där ytterligare en pusselbit utgörs av Highway Resource Solutions (HRS) med helhetsfokus på digitala lösningar.

Work Zone Safety Group och vårt nära samarbete med HRS ger oss ökade möjligheter att driva den digitala utvecklingen. Vi fortsätter investera i digitala lösningar för att kunna leverera säkrare och mer kostnadseffektiva lösningar för våra kunder, säger Hans-Olov Blom.

WZSG bildades i december 2020 efter en sammanslagning av fem bolag inom arbetsplatssäkerhet i trafikerade miljöer. Gruppen består av Ramudden, Chevron, AVS, Fero och HRS. WZSG finns i dag i elva länder med en årsomsättning motsvarande drygt 4,5 miljarder kronor per år och med fler än 3 500 anställda.Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095