23948sdkhjf

Nätauktionär i snabb tillväxt

Växjöbaserade Blinto har växt kraftigt under pandemiåret. Under 2020 mer än fördubblades trafiken på företagets hemsida, omsättningen ökade med 220 procent och företaget förmedlade maskiner för mer än en halv miljard kronor.

Vår tjänst ligger i tiden. Pandemin har påskyndat den digitala transformationen, där många nya företag upptäckt fördelarna som finns kring att köpa och sälja via nätauktion. Säljare har kunnat släppa allt som annars rör en maskinförsäljning såsom telefonsamtal och visningar, eftersom vi sköter hela affären åt dem. I stället har de kunnat fokusera på sin kärnverksamhet, vilket varit extra betydelsefullt i dessa tider, säger Richard Nilsson, vd på Blinto.

Sedan starten 2018 har den Växjöbaserade nätauktionstjänsten Blinto vuxit snabbt och har i dag mer än 25 auktionsmäklare spridda över landet. Utbudet domineras av maskiner inom entreprenad och anläggning, men även inom lant- och skogsbruk växer intresset.

För pandemiåret 2020 redovisas stor tillväxt av ett flertal väsentliga parametrar. Exempelvis förmedlade företaget maskiner till ett värde som översteg en halv miljard kronor. Antalet registrerade säljare och köpare ökar snabbt. Totalt finns, enligt företaget, mer än 50 000 kunder registrerade på plattformen, flertalet svenska företagare.

Företaget redovisar också en kraftig ökning av trafiken till hemsidan – under 2020 handlar det om mer än 1,6 miljoner unika besökare, vilket innebär en ökning med 109 procent. Flertalet besökare hör hemma i Sverige, men finns också i Polen, Baltikum och andra delar av EU.

En optimistisk företagsledning räknar med att uppgången under pandemiåret kommer att fortsätta och har därför förstärkt mäklaravdelningen, dels för att täcka fler regioner i Sverige, dels för att förstärka i befintliga regioner med stor tillväxt. Därutöver har administrationen vid huvudkontoret byggts ut, framför allt inom kundservice.

Från starten av pandemin fram till dagens datum har Blinto gjort 19 nyanställningar, vilket i praktiken innebär mer än en fördubbling – från 18 till 37 medarbetare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11