23948sdkhjf

Nobina tar täten i Bussförar-SM

14 april gick starten för Bussförar-SM 2021 – 3 maj hade 70 bussförare genomfört uttagningsprovet, flest förare har i dagsläget Nobina.

6 september går finalen i Bussförar-SM 2021 där Sveriges bästa bussförare ska utses. I år blir finaltävlingen större än någonsin eftersom hela 20 förare gör upp om segern. Dessutom har ytterligare ett tävlingsmoment tillkommit varför det sammanlagt blir fem praktiska moment.

För mer information och länk till uttagningstävlingen KLICKA HÄR!

Det gäller att inte vänta för länge med att anmäla deltagare. Fram till midsommar är pågår kvalificeringsprovet för att delta i finalen i september. Bara den som gör provet har chansen att nå till finalen, så se till att inte missa den möjligheter.

3 maj hade 70 bussförare genomfört kvalificeringsprovet till Bussförar-SM. Två stora och ett medelstort bussbolag ligger just nu i topp: Nobina, Transdev samt Byberg & Nordin. Men redan vid nästa redovisning här på RT-Forum kan mycket ha hänt, titta därför till oss regerlbundet.

Bussförar-SM arrangeras av Sveriges Bussföretag i samarbete med tidningarna Res- och Trafikforum, tävlingens syfte är att lyfta bussföraryrkets status samt visa på dess stora betydelse för kollektivtrafiken i hela landet. Bussförar-SM har flera samarbetspartners och utställarpartnets, läs mer om dem genom att KLICKA HÄR!

Här nedan redovisas alla bussbolag med minst en anmälda bussförare*

Nobina 20

Transdev 17

Byberg & Nordin 8

Arriva 4

Connect Bus 2

Gerts Busstrafik 2

Keolis 2

Vy 1

Åkerbergs Trafik 1

Åkerlunds Buss 1

Vårgårdabuss 1

Vannarpsbussarna 1

Vilhelmina Taxi 1

Bergkvarabuss 1

Brålanda Buss & Taxi 1

Flexbuss 1

Mohlins Bussar 1

Strömstad Tanum Buss 1

Svealandstrafiken 1

*) Vi kan ha missat någon enstaka anmäld bussförares bussbolag på grund av otydliga uppgifter. Detta kommer att rättas till så snart redaktionen får rätt uppgifter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078