23948sdkhjf

Kovändning av Byggnads efter svartmålning av företag

Med beskyllningar om utstuderad lönedumpning och arbete under livsfarliga omständigheter stämdes ett Norrköpingsföretag av Byggnads som bara någon dag efter det att beskyllningarna spridits i ett pressmeddelande drog tillbaka stämningen.

För några veckor sedan stämde Byggnads Norrköpingsbolaget SRD Bygg och Renoveringstjänst på 150 000 kronor. Byggnads avtalssekreterare Torbjörn Hagelin motiverade i ett pressmeddelande stämningen så här:

Till att börja med är det en fråga om utstuderad lönedumpning att utan förhandling ta in inhyrd personal för arbetsuppgifter som egentligen ska utföras av de anställda. Att de dessutom får utföra arbetsuppgifterna under livsfarliga omständigheter gör knappast saken bättre, sade Torbjörn Hagelin i pressmeddelandet.

Enligt Scott Dawkins, ägare och vd i det stämda företaget, var beskyllningarna helt grundlösa samtidigt som de riskerade att svärta ner det snabbväxande företagets rykte i regionen.

Vi fick dess bättre en hel del positiv feedback från bland annat kunder som inte alls kände igen den beskrivning som gavs av Byggnads. Uppenbarligen förstod även Byggnads att de var fel ute för bara någon dag efter det att pressmeddelandet skickats ut återkallades stämningen. Därmed inte sagt att de hört av sig och bett om ursäkt för att de satt igång en obefogad ryktesspridning, säger Scott Dawkins.

Det som Byggnads beskrev som utstuderad lönedumpning och arbete under livsfarliga omständigheter slutade med en förhandling om att vi brutit mot förhandlingsskyldigheten när vi anlitade en underentreprenör för vissa arbeten.

Vi hade anlitat ett företag som hade kollektivavtal med Transport och hade inte förhandlat med Byggnads. Men den tvisten kunde vi snabbt avsluta i en förhandling där vi ålades att betala 10 000 kronor. Tyvärr måste jag säga att Byggnads agerande i det här fallet är allt annat än seriöst, säger Scott Dawkins som konstaterar att Byggnads genom sitt agerande skadat de tidigare goda relationerna och att förtroendet för förbundet fått sig en rejäl törn.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.235