23948sdkhjf

Nytt namn för växande koncern ”Med namnbytet får vi lite av en nystart.”

Norvatek Invest samlar olika typer av VA-tekniska lösningar och har vuxit en hel del på sistone, inte minst i Norden.

Flera bolag har köpts in och ambitionen nu är att omsätta en miljard kronor under 2022.

I ljuset av detta ska koncernen få ett nytt namn –  Uniwater AB.

–  När vi nu går in i ytterligare en ny fas i vår expansion, med ökat fokus på den nordiska marknaden, var ett namnbyte för koncernmodern en naturlig pusselbit. Vi har sedan tidigare satt upp målet att dubbla omsättningen från 2019 till 2022 och då omsätta 1 miljard kronor. Det kommer vi klara tack vare en god orderportfölj, organiskt tillväxt i våra bolag och genom att förvärva nya intressanta bolag i Sverige och i Norden, säger Fredrik Jonsson, vd på Uniwater AB, i ett pressmeddelandet.

Det nya namnet är kopplat till företagens verksamhet.

– Vår affär och våra bolag förenas i vatten. Det vi erbjuder våra kunder är infrastrukturlösningar för vatten, och det är inom detta som vi ska växa.

Enligt pressmeddelandet väntar även andra förändringar.

Koncernmodern ska fokusera mer på  koncernövergripande frågor samt strategiska frågor i form av tillväxt, förvärv och nya verksamhetsgrenar.

Tanken är också att se över vilka synergieffekter som kan bli möjliga när koncernen växer, till exempel när det gäller inköp.

– Med namnbytet får vi lite av en nystart. Vi har haft en tydlig strategi att förvärva strategiskt viktiga bolag och kommer fortsätta göra det. Vi är nu en stabil koncern och även de kommande förvärven kommer öka möjligheten för oss att kunna erbjuda mer heltäckande och hållbara VA-lösningar för våra kunder och vara en attraktiv arbetsgivare, säger Fredrik Jonsson.

Norvatek, Dala Kommunalteknik, Rostfria VA-system, ASB, ELVA, Emendo och IBECO ingår i dag i koncernen.

Enligt pressmeddelandet kommer dotterbolagen att behålla sina namn, de ska verka som självständiga bolag med stöttning från koncernmodern.

Enligt Fredrik Jonsson kommer behovet av VA-lösningar att vara stort framöver, han hänvisar bland annat till att VA-nätet är eftersatt, att urbaniseringen fortsätter och att det byggs allt mer i tätorterna.

– Vi ser samma mönster i de andra nordiska länderna. Behovet av investeringar inom VA är stort och kommer öka de närmaste 20 åren. Det är här vi ska attrahera våra kunder med hög kompetens och ett så heltäckande erbjudande som möjligt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.078