23948sdkhjf

Lyckad satsning på digital utbildning

I höstas lanserades de första webbaserade utbildningarna inom Ramirentskolan. Tanken på digitala utbildningar online har funnits ett tag, men covid-19-pandemin och de begränsade möjligheterna att samlas fysiskt har drivit på utvecklingen.

Inledningsvis rör det sig om sju olika lärarledda webbutbildningar.

Intresset har varit stort. Vi har gått från att väldigt få av våra kursdeltagare valde en kurs online till att cirka 40 procent gör det i dag. Nu planerar vi för ytterligare lärarledda onlinekurser och ett 20-tal kurstillfällen kommer att hållas bara under första kvartalet, säger Lars Ölvestål, säljutvecklingschef på Ramirent.

Utbildningarna handlar huvudsakligen om säkerhet på byggarbetsplatsen. Först ut med undervisning online är de utbildningar som inte innehåller några praktiska moment.

Framför allt handlar det om fallskydd, lift, brandfarliga arbeten, härdplast, säkra lyft med lyftredskap, ställning samt säker hantering av motorkap. Utbildningarna pågår under en halv- eller heldag och hålls av företagets certifierade instruktörer.

Det är viktigt att arbetet med säkerhet på arbetsplatsen kan fortsätta även under rådande omständigheter, och därför har det varit centralt att vi har kunnat digitalisera flera av våra utbildningar, säger Lars Ölvestål.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.079