23948sdkhjf

Ner blev upp för Mählers

Pandemin har fått många företag att vackla – ett som verkar har klarat sig fint är Mählers, som fått dubbla personalstyrkan efter ökad försäljning.

Vinterutrustningstillverkaren Mählers, som fyller 125 år i år, fick ställa in alla födelsedagskalas och jubileumsfiranden när coronaviruset drog in över världen.

I likhet med många andra företag förberedde sig företaget också för sämre tider, risken bedömdes vara stor att investeringsviljan skulle vika nedåt i takt med att osäkerheten ökade.

–  Det var riktigt lugnt på telefonen under sommaren och under rådande omständigheter började vi tro att våra kunder blivit försiktigare med att investera i ny vinterutrustning, säger Ingemar Nyberg, vd på Mählers, i ett pressmeddelande.

Företaget hade redan en rätt låg nivå personalmässigt, och började justera sina prognoser för att parera en eventuell nedgång.

Då började det röra på sig bland kunderna.

– När vi började närma oss semestertider hörde allt fler kunder av sig och ganska snart hade vi passerat tidigare års försäljningssiffror berättar Ingemar Nyberg, vd på Mählers, i pressmeddelandet.

Det visade sig alltså att den befarade nedgången uteblev –  i stället blev det precis tvärtom och Mählers fick snabbt ställa om för ökad försäljning.

Extra personal rekryterades, företagets leverantörer fick veta att de måste snabba på sina leveranser och externa smidesföretag anlitades.

Kraven på samtliga var dessutom höga.

–  Det var framförallt på monteringen som de största personalförstärkningarna skedde och normalt brukar det ta en tid innan hela teamet är intrimmat och maskineriet går som det ska. Det var dock inget som hindrade vår produktionsökning nämnvärt, säger Joakim Sjödin, produktionschef på Mählers fabrik i Rossön, i pressmeddelandet.

Enligt Mählers har företaget nu tagit sig igenom den värsta stormen och några av kunderna kör redan med plogarna de beställde för några månader sedan.

–  Det är med stor stolthet jag åter konstaterar att vi har ett fantastiskt gäng som verkligen levererar då det gäller, oavsett Corona eller inte, säger Ingemar Nyberg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.079