23948sdkhjf

Amerikanskt miljöpris till Volvo

| Av Morgan Andersson | Tipsa redaktionen

USA:s energidepartement har uppmärksammat Volvos arbete med att förebygga och minska avfall vid sina nordamerikanska anläggningar och tilldelat den svenska maskintillverkaren utmärkelsen Better Plants Better Practise.

Bakom Better Buildings, Better Plants står USA:s energidepartement som bland annat kräver att de deltagande företagen ska förbinda sig att minska energiförbrukningen med 25 procent på tio år. Volvo hävdar att koncernen sedan 2015 förbättrat energiprestandan vid 14 av sina amerikanska anläggningar med 23,4 procent jämfört med basåret 2014 och med mer än 50 procent sedan koncernen först kom med i utmaningen 2012.

Better Plants-partners implementerar innovativa lösningar för energieffektivitet som minskar kostnader och energianvändning i det industriella systemet, och Better Practice och Better Project-priserna hedrar deras ledarskap, säger Valri Lightner, biträdande chef för Advanced Manufacturing Office vid energidepartementet.

Det juryn framför allt uppskattat är den modell företaget valt för att minska den del av avfallet som går till deponi. I de anläggningar som hittills certifierats för uppgiften hamnade, enligt företaget, inte mer än sex procent av avfallet på deponi medan 78 procent återvanns under 2019.

Att minska och eliminera avfall är avgörande för att skydda vår viktigaste resurs – miljön. Vi hoppas kunna fortsätta att gå mot deponifrihet på alla Volvos nordamerikanska anläggningar, säger Rick Robinson, Volvos chef för hälsa, säkerhet och miljö i Nordamerika.

För närvarande är fyra amerikanska fabriker certifierade som deponifria; New River Valleyanläggningen i Dublin, Virginia, där alla Volvo-lastbilar för Nordamerika monteras; Lehigh Valley Operations i Macungie, Pennsylvania, där alla Macks tunga modeller för Nordamerika och exportmarknaden monteras; Middletown Reman Manufacturing, Middletown, Pennsylvania och Volvo Construction Equipment i Shippensburg, Pennsylvania.

Ytterligare tre anläggningar befinner sig i en tolvmånaders certifieringsprocess för deponifri status. Dessa är Central Distribution Center, Memphis, Tennessee; Volvo Group Powertrain Operations, Hagerstown, Maryland och Charlotte Reman Manufacturing-anläggningen i Charlotte, North Carolina.

Vägen mot en deponifri status inleddes med flera studier som också omfattade jämförelser med andra tillverkande företag med målet att hitta de bästa vägarna till avfallsminskning, återanvändning och återvinning.

En av hörnstenarna i satsningen nåddes när företaget tog fram det så kallade driftavfallsdirektivet för deponifria anläggningar och därmed skapade en definition för deponifrihet (mindre än en procent av driftavfallet som skickas till deponi) och den process som leder anläggningarna fram till Volvos certifiering som deponifria.

Själva certifieringsprocessen inkluderar dokumentation och kartläggning av alla avfallstyper, implementering av åtgärder för avfallsminskning, återanvändnings- och återvinningsprogram. Certifierade anläggningar måste dessutom ansöka till koncernens miljökommitté för omcertifiering vart tredje år.

Volvo har tilldelats en utmärkelse av USA:s energidepartement för sitt arbete med att begränsa avfallet vid de nordamerikanska anläggningarna.

Mer om: volvo
Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Nu grundas för västsvensk vindkraft

”Det är ju på håret – allt måste klaffa”

Viruset, vindarna men framförallt klockan. Trafikverket har många motståndare när upprustningen av getingmidjan går in i ett kritiskt skede i sommar.

Peabs första beläggningsavtal med Sollentuna

Peab asfalterar i Vallentuna

E-utbildning i byggetik

Med målet att sprida grundläggande kunskaper om korruptionsbekämpning, mångfald och sund konkurrens lanserar nu Samhällsbyggnadssektorns etiska råd en kostnadsfri e-utbildning som tar cirka 20 minuter att genomföra.

NCC avyttrar dansk vägverksamhet

NCC går vidare i avvecklingen av sin Road Service-division genom att avyttra verksamheten i Danmark till det danska entreprenadföretaget Arkil.

Nyhetsbrev

27 maskiner på ett bräde –  VSM har storhandlat

Alkolås, miljöolja och nytt leasingupplägg när VSM tar hem nästan 30 maskiner i ett svep.

Scanfill köper folieextruderingsverksamhet

JCB: första vätgasdrivna grävmaskinen är här

JCB visar upp ny prototyp – vars enda utsläpp är vatten.

Tredje gången för BDX

Mångfacetterat uppdrag för NCC

Plus

Ledaren drar ifrån

Tunga Bussligan sackar i juni – men ledaren drar ifrån, det framgår av Bil Swedens statistik.

Malmö har fått ett liftcenter

Braskems PP-enhet snart redo för produktion

Svag juni för bussarna

Amerikanskt miljöpris till Volvo

USA:s energidepartement har uppmärksammat Volvos arbete med att förebygga och minska avfall vid sina nordamerikanska anläggningar och tilldelat den svenska maskintillverkaren utmärkelsen Better Plants Better Practise.

Skredrisken längs Göta älv utreds

Geotekniska undersökningar har just påbörjats i Göta älvdalen som ett led i arbetet att utreda stabiliteten i de delar av älvdalen som betraktas som mest skredbenägna.

Från lastbilar till fastigheter

Vad händer med industrin efter corona?

226 förlorar jobbet när Lindab stänger verksamhet

Tojos Plast får ny ägare

Klart: Finalisterna i Bussförar-SM 2020!

Nu är det klart - här presenteras de 16 finalisterna som kommer till Gillingebanan i Vallentuna 7 september, där avgörs Bussförar-SM 2020.

Halvvarmt uppdrag i norr

450 nya bostäder kan byggas i Södertälje

APak & Volvo Cars utökar samarbetet

En mil bergtunnel – men var ska den dras?

Trafikverket tar ett helhetsgrepp om de nya stambanorna

De får förbereda för Norrbotniabanan

Nödiga tjuvar slog till mot lastbil

Timmerförare backade på kvinna - åtalas

Konkurrensverket slår ner på kommun 

Metsjö dubblar

Vacker men sliten väg ska renoveras

Nöjesparkerna i akut kris

SL återinför biljettkontroller

Peab bygger i havet

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.11