23948sdkhjf

Från lastbilar till fastigheter

Ett steg på vägen när Industrisamhället Fastigheter ska öka sitt fastighetsvärde från 1,1 miljarder kronor till 20 miljarder kronor under de kommande tre åren är att hämta in förre Scaniachefen Leif Östling som styrelseordförande.

Leif Östling besitter en kunskap om industrin som få kan matcha. Sveriges tillväxt skapas inte på Stureplan, och med Industrisamhället kommer vi nära där utvecklingen sker. Leif Östlings kompetens, erfarenhet och nätverk blir ett värdefullt tillskott när Industrisamhället fortsätter att expandera sin snabba tillväxt. Vårt mål är att inom tre år uppnå ett fastighetsvärde på 20 miljarder kronor, och sedan ska vi växa ytterligare efter det, säger Joachim Kuylenstierna, vd för ägarbolaget Fastator.

Industrisamhället Fastigheter är ett snabbväxande, helägt dotterbolag till Fastator och äger logistik- och industrifastigheter i så kallade stadsnära industriområden spridda runt om i Sverige. Det totala fastighetsvärdet anges till cirka 1,1 miljarder kronor, inklusive avtalade icke tillträdda fastigheter. Hyrestagarna är små och medelstora företag inom lätt industri, lager, logistik och kontor.

Förhoppningen är att valet av Leif Östling som styrelseordförande ska ge ytterligare drivkraft i företagets utveckling och expansion.

Leif Östling var under perioden 1994 2012 koncernchef på lastbilsjätten Scania. På meritlistan finns bland mycket annat även rollen som ordförande för Svenskt Näringsliv och dagens uppdrag som rådgivare till investmentbanken Morgan Stanley samt en del andra styrelseuppdrag. Och nu väntar fastighetsvärlden.

En väsentlig del av kommunernas intäkter och landets tillväxt skapas just i stadsnära industriområden – de är oerhört betydelsefulla för Sveriges välfärd. Industrisamhället Fastigheter är en viktig kugge i det maskineriet. Jag ser fram emot att bidra med min kunskap för att skapa fastighetslösningar som gynnar landets industriföretag, säger Leif Östling.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.111